Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SANT CUGAT DEL VALLÈS
La CUP abandona el Ple de Sant Cugat per la retirada de la moció antimonàrquica

L'equip de govern retira a última hora la moció presentada per la CUP, en la que demanava l'abolició de la monarquia espanyola

17/01/2012 Política
El grup municipal de la CUP a Sant Cugat va abandonar ahir el Ple municipal després que es retirés de l'ordre del dia la moció que demanava a l'Ajuntament la supressió del suport moral a la monarquia i l'abolició d'aquesta. L'alcaldessa del municipi, Mercè Consea, va explicar que la moció havia estat retirada ja que el secretari de l'Ajuntament havia considerat que el document “podria contenir elements susceptibles de ser considerats injuriosos per la corona espanyola”. Consea va afegir que amb aquesta acció també està “preservant” els drets i les garanties dels regidors de la CUP. La decisió va ser aprovada i recolzada pel PP.

El regidor i portaveu de la CUP al municipi, Guim Pros, va lamentar la manca de llibertat d'expressió i que no es pugui parlar obertament d'un tema que “avui dia està sobre la taula”. Per altra banda, la formació també va denunciar les formes emprades per l'equip de govern a l'hora de retirar la moció, ja que no es va comunicar la decisió presa fins tres hores abans de l'inici del Ple.

La moció, que havia estat presentada conjuntament pels grups de la CUP i ICV-EUiA, demanava la retirada del suport moral a la monarquia, així com “l'expressió de la voluntat de viure en un país plenament democràtic on es respecti la sobirania popular i la igualtat entre totes les persones”. En el text també hi figurava la proposta d'abolició de la monarquia borbònica, “com a institució antidemocràtica i il·legítima que atempta contra els principis de la sobirania popular” i la de retirada de tot el suport econòmic a la Casa Reial, destinant aquestes partides a millorar els serveis públics.

La moció també recordava els privilegis de la família “reial”, situada per sobre de la ciutadania i contrària al principi universal d'igualtat davant la llei,  subratllant el fet que Joan Carles I és el successor escollit per Franco i que per tant, va acceptar l'herència de la dictadura franquista. El document també feia èmfasi en la necessitat d'increment del nivell democràtic del municipi així com de la resta dels Països Catalans i la voluntat del poble de crear un estat català lliure i sobirà, tal i com va expressar en les consultes populars del 13 de desembre del 2009.

Creix el debat sobre la monarquia

L'Ajuntament de Vilademat (Alt Empordà) aprovava el passat mes de desembre una moció, impulsada per la CUP, on declarava el municipi exclòs moralment de la monarquia espanyola i exigia l'abolició d'aquesta. Posteriorment també va ser aprovat per l'Ajuntament d'Arenys de Munt. La moció antimonàrquica ja s'ha portat a debat a diversos municipis com Vic, i es preveu que continuïn creixent el nombre de propostes per l'abolició de la monarquia als municipis d'arreu dels Països Catalans.
Valora
Rànquings
  1. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  2. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  3. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  4. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  5. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
  6. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  7. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  8. La nació catalana, singularitat històrica
  9. “Cal protestar fins i tot quan no serveix de res” (Manuel de Pedrolo)
  10. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid