Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP presentarà una moció per declarar Sant Cugat ciutat antimonàrquica
10/01/2012 Política
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sant Cugat presentarà una altra moció per abolir la monarquia en el proper Ple Municpal del 16 de gener. La moció seguirà les passes de Viladamat, la primera població que va prendre aquesta iniciativa, i de Vic, en què recentment la CUP la presentar una moció en aquest sentit.

Junt a la moció per declarar Sant Cugat del Vallès vila antimonàrquica durant el primer ple del 2012
també es presentarà una moció per a una reivindicació històrica dels veïns i veïnes de les Floresta perquè es cobreixi la Piscina Municipal.



MOCIÓ DE CENSURA POPULAR A LA MONARQUIA ESPANYOLA PER AIXÍ DECLARAR SANT CUGAT DEL VALLÈS  VILA ANTIMONÀRQUICA

Atès que el Cap de l’Estat és un militar, ja que correspon al rei el comandament suprem de les Forces Armades.

Atès que la persona del Rei és inviolable i no està subjecte a responsabilitat, fet que vulnera els drets fonamentals  a la llibertat d'expressió i de premsa i a la igualtat davant la llei.

Atès que el càrrec de rei és hereditari i vitalici i, per tant, no és accessible a la ciutadania ni sotmès a la sobirania popular.

Atès que la família “reial” està situada  per sobre de la ciutadania preservant privilegis indignes, sobretot en temps crisi econòmica, i, per tant, contrari al principi universal d’igualtat davant la llei.

Atès que Joan Carles I fou proclamat Rei d’Espanya el 22 de novembre de 1975, succeint al dictador Franco com a Cap de l’Estat i acceptant formalment l’herència de la dictadura franquista i  aquest fet converteix la pervivència de la monarquia espanyola en  una imposició antidemocràtica. 

Atès que Sant Cugat del Vallès és un municipi integrat per persones que creuen en la democràcia i on la sobirania popular i la igualtat entre les persones constitueixen dos fonaments democràtics bàsics.

Atès que l’Ajuntament de Sant Cugat desitja contribuir en l’increment del nivell democràtic tant a Sant Cugat com a la resta dels Països Catalans.

Atès que la ciutat de Sant Cugat ja va expressar la seva voluntat de crear un estat català lliure i sobirà en la consulta popular del 13 de desembre de 2009.

El Ple de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ACORDA:

1. Retirar el suport moral a la monarquia i expressar la voluntat de viure en un país plenament democràtic, on es respecti la sobirania popular i la igualtat entre totes les persones.

2. Demanar l'abolició monarquia per ser una institució antidemocràtica i il·legítima que atempta contra els principis de la sobirania popular

3. Demanar la retirada de tot suport econòmic a la Casa Reial i que aquestes partides pressupostàries es destinin a millorar els serveis públics fortament retallats (santitat, educació, transport...)

Sant Cugat del Vallès, 9 de gener de 2012

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid