Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Viladamat demana la desaparició de la monarquia espanyola

El municipi governat per la CUP és el primer a demanar al rei espanyol que dimiteixi

24/12/2011 Política
L'Ajuntament de Viladamat (Alt Empordà) vol la desaparició de la monarquia espanyola. El ple municipal del consistori governat per la CUP va aprovar amb els vots de tots els regidors del consistori reclamar a Juan Carlos I de Borbón que dimiteixi del seu càrrec perquè és "democràticament il·legítim".

És el primer ajuntament que aprova una moció d'aquestes característiques. Va ser a proposta de l'equip de govern i hi van votar a favor els set regidors del consistori. Aquesta proposta podria generar una onada d'adhesions municipals tal com va passar amb els municipis exclosos de la constitució espanyola i amb els municipis agrupats a l'Associació de Municipis per la Independència.

Segons es desprèn de la moció a la que ha tingut accés Llibertat.cat, "és imperatiu que s’aboleixi aquesta discriminació antidemocràtica i que se sotmeti el càrrec de cap d’estat a la sobirania popular”. La moció recalca que la monarquia és “una institució antidemocràtica” ja que el de rei “no és un càrrec democràticament escollit sinó hereditari” i “no és un càrrec accessible a la ciutadania i sotmès a la sobirania popular sinó que està controlat per una família”.

A més, assenyala que la monarquia “crea dues classes de persones, amb la família reial situada per sobre de la ciutadania preservant privilegis indignes en temps crisi economica com el que estem passant”. Per tot plegat, el municipi retira el seu “suport moral” a la monarquia i expressa la seva voluntat de viure en “un estat plenament democràtic, on es respecti la sobirania popular i la igualtat entre persones”.

Palol: "Viladamat vol deixar enrere la monarquia corrupta actual"

El ple de Viladamat va considerar que "més enllà de ser un símbol dels 300 anys d'opressió contra els Països Catalans", actualment la corona "és una institució corrupta que espolia permanentment els diners dels catalans i les catalanes". Segons l'alcaldessa de Viladamat, Irene Palol, "cal que des dels ajuntaments expressem els sentiments i les idees dels nostres vilatans" i en aquest sentit afirma que "no tenim dubte que a Viladamat la majoria social vol iniciar un recorregut cap a la independència i vol deixar enrere la monarquia corrupta actual".

Municipi per la independencia

El ple de Viladamat també va aprovar amb 4 vots a favor i 3 abstencions que Viladamat s'adhereixi a l'Associació de Municipis per la Independència, que aplega més de 150 municipis catalans. Així mateix, es van aprovar un seguit de mesures per combatre la crisi i aplicar una nova manera de fer política, tal com darrerament ha posat de manifest Palol en passar comptes de la feina feta juntament amb els altres tres alcaldes de la CUP.

En aquest sentit, algunes de les propostes que es tiraran endavant a la vila altempordanesa seran la creació d'una cooperativa d'habitatge amb la redacció del nou POUM i el compromís de no augmentar els impostos indirectes per sobre de la meitat de l'IPC. A més, es durà a terme una política de contenció de les despeses innecessàries com per exemple mesures d'estalvi econòmic i energètic en la il·luminació de Nadal i es mantindran tots els serveis municipals existents.

Tal s'indica en el repàs dels 100 dies de governs de la CUP, a Viladamat tant els regidors com l'alcaldessa tenen un sou de 82 euros nets mensuals. A més, destinen els diners que cobren per assistència als plens municipals a les entitats del poble.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid