Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP
Vilaweb entrevista Irene Palol, alcaldessa de Viladamat

"Denunciem la manca democràtica de la monarquia, però no pretenem reformar Espanya"

29/12/2011 Política
Vilaweb publica avui una extensa entrevista a Irene Palol, alcaldessa de Vilademat (Alt Empordà) per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), municipi que fa pocs dies va demanar la desaparició de la monarquia espanyola.

L'alcaldessa del primer ajuntament que aprova una moció d'aquestes característiques explica per què van prendre aquesta decisió: "Aprovem aquesta moció perquè actualment som considerats súbdits del rei espanyol, però no és un debat ni una preocupació política central, per nosaltres. No treballem per abolir la monarquia espanyola, sinó per la independència. No volem reformar Espanya, volem deixar de formar-ne part."

Recordem que aquesta moció sense precedents va ser a proposta de l'equip de govern i hi van votar a favor els set regidors del consistori, malgrat que va ser iniciativa de la CUP i del govern.

Aquesta proposta podria generar una onada d'adhesions municipals tal com va passar amb els municipis exclosos de la constitució espanyola i amb els municipis agrupats a l'Associació de Municipis per la Independència. En aquest sentit Palol ha exposat en aquesta entrevista que "Hi ha formacions d'alguns municipis, especialment la CUP, que s'han posat en contacte amb nosaltres per demanar-nos la moció i poder-la aprovar al seu ajuntament."
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid