Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'alcaldessa de Viladamat (CUP) es redueix el sou als 150 euros

L'alcaldessa de Viladamat, Irene Palol, ha fet públic a través d'una entrevista a Llibertat.cat que renuncia a bona part del seu sou, així com a la dedicació exclusiva. Justament al contrari que el seu predecessor, Joan Bardera, d'Independents per Viladamat (IpV), que cobrava 12.000 euros l'any per dedicació exclusiva. Així, Palol cobrarà 150 euros nets al mes.
 

A Viladamat la CUP va aconseguir per primer cop imposar-se a IpV amb quatre regidors, mentre que els independents es van quedar amb tres i CiU va quedar fora del consistori. Aquest poble de l'Alt Empordà té 460 habitants.

04/07/2011 08:35 Política
En declaracions a Llibertat.cat, Palol explica que ara com ara no cobra res -"de moment no cobrem res però fem més hores que un rellotge", diu- però que tenen previst demanar una subvenció anual per dedicació dels càrrecs electes. Això sí, serà per dedicació parcial.
 

Per als pobles de la dimensió de Viladamat, la subvenció per dedicació completa és de 12.000 euros -el que cobrava l'antic alcalde. La CUP, si bé també demanarà la subvenció, serà per dedicació parcial, que són 9.000 euros -un 25% menys- i no ho percebrà tot l'alcaldessa sinó que s'ho repartiran entre els quatre regidors que la formació té al consistori. D'aquesta manera, cada regidor cobrarà 2.250 euros l'any, és a dir 187,5 euros al mes, que serien 150 euros nets amb les deduccions extretes.

De moment, Palol explica que encara no han demanat la subvenció, i per tant encara no saben si els serà concedida. "Volem demanar-la sempre i quan els diners no surtin del propi Ajuntament", especifica, i avança que tampoc cobraran diners per dietes.

D'altra banda, pel que fa a l'assistència als plens la CUP va establir el sou dels regidors en 50 euros, que en el seu cas destinaran a les associacions del poble.

Juntament amb Palol també hi ha l'alcalde de Navàs, Jaume Casals (CUP), que s'ha abaixat el sou un 51%, mentre que la tinent d'alcalde, Hortència Font (ERC) se l'ha abaixat un 21%. Aquesta rebaixa permetrà estalviar com a mínim 35.000 euros anualment. Casals cobrarà 1.600 euros nets -ha demanat una excedència com a professor de secundària per poder-se dedicar a l'alcaldia a dedicació completa- mentre que Font en rebrà 1.200 per la seva dedicació. La resta de regidors, amb dedicacions parcials, tindran la retribució de 521,64 euros nets cadascun. S'han eliminat també els càrrecs de confiança.

Per saber-ne més:

La primera alcaldessa de la CUP atribueix l'èxit a l'honestedat

Entrevista a Irene Palol, alcaldessa de Viladamat

L'alcaldessa de la CUP a l'Ajuntament de Viladamat obre el consistori al veïnat 

El govern de Navàs inicia la legislatura amb una rebaixa dels sous dels càrrecs electes 

La CUP de Navàs obté la primera alcaldia al Bages 

101 regidors, 4 alcaldies: La lluita de la CUP a les institucions es consolida 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid