Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Solsona votarà avui declarar-se municipi republicà

L'Ajuntament de Solsona també aprovarà els estatuts de l'Associació de Municipis per la Independència

26/01/2012 Política
El ple de l'Ajuntament de Solsona votarà aquest dijous una moció per declarar la capital del Solsonès municipi republicà. La proposta és una variant de la moció que ha presentat la CUP en diversos ajuntaments per demanar l'abolició de la monarquia espanyola.

La moció la presenta el mateix equip de govern solsoní, d'ERC, mentre que CiU ja ha anunciat que hi votarà en contra en considerar que en moments de crisi aquesta no és una prioritat per la ciutadania. La moció, difosa per l'Ajuntament de Solsona, sosté que la monarquia espanyola posa de manifest “l’acceptació d’uns principis no democràtics que perpetuen determinats privilegis que no poden ser mai sotmesos a consideració de la ciutadania”.
 
Segons el text, aquesta concepció d’estat “xoca frontalment amb el model d’estat republicà, que situa tots els ciutadans iguals davant la llei i on la potestat per escollir el cap d’estat recau en la sobirania popular”. En aquest sentit, s’advoca per un model que entengui la societat “de forma no dogmàtica, plenament democràtica” i que premiï la meritocràcia “per sobre dels privilegis injustificats i no legitimats”. 
 
Així mateix, el text -avalat per ERC i PSC- argumenta que en la gestió municipal del dia a dia “s’adopta la consideració que a l’administrat se’l tracta com un ciutadà i no com un súbdit”. D’aquesta manera es proposa al conjunt de la corporació municipal manifestar el seu convenciment que, com a màxims representants de la ciutadania, senten “la responsabilitat i l’encàrrec de treballar per aprofundir la democràcia en la nostra nació i també en cada un dels municipis que la configuren”. 
 
Des de l’oposició, el portaveu de CiU, Esteve Algué, critica frontalment aquesta moció. “En aquests moments no crec que hi hagi ningú a Solsona a qui li preocupi aquesta qüestió”, sosté. “Per davant passen mil i un problemes, com l’atur”, afegeix. Algué creu que és amb iniciatives com aquesta que s’accentua el distanciament de la ciutadania envers la política. Els convergents opinen que no li pertoca a l’Ajuntament declarar la ciutat republicana, sinó que s’hauria de decidir a través d’una consulta popular, tot i que “ara no és el moment”.

Adhesió a l'AMI i suport a la xarxa pública d'escoles bressol
 

Una altra moció que es votarà al ple d'aquest dijous és en defensa de la xarxa pública d’escoles bressol i les escoles municipals de música. Arran de l’anunci de la Generalitat de l’ajornament indefinit del pagament als ajuntaments del finançament d’aquests centres, l’Ajuntament reclama al govern català “el suport irrenunciable als titulars locals d’aquests centres en compliment de l’Estatut de Catalunya i de la Llei d’educació”. Entre altres acords que inclou aquesta moció, hi ha el de reclamar “una via immediata, amb un calendari concret, per liquidar el deute” del curs passat i el de mantenir la xarxa pública actual d’escoles bressol finançades per les administracions públiques i les famílies. 

Per altra banda, Solsona aprovarà aquest dijous els estatuts de l'Associació de Municipis per la Independència.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid