Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Mobilitzacions de suport amb els estudiants valencians a diversos indrets del país

Aquesta tarda i vespre s'han fet manifestacions i concentracions a Barcelona, Mataró, Tortosa, Palma i Alacant

22/02/2012 Drets i Llibertats
Aquest vespre, a Barcelona més de mig miler de persones han recorregut la Rambla fins arribar a la plaça de Sant Jaume. Allà hi ha cridat consignes de suport a València i en favor d’una educació pública i de qualitat.

La protesta, convocada a través de les xarxes socials, estava encapçalada pels membres de l’Espai País Valencià. La manifestació que ha començat a la Plaça de Catalunya  ha baixat fins a la Plaça de Sant Jaume.

Les pancartes que portaven els manifestants eren de suport als estudiants i en contra de l’actuació policial. També han corejat càntics com ara “mans unides per València”, “som el poble i no l’enemic” i “menys policia, més educació”.

Els manifestants s’han dirigit a la Prefectura Superior de Policia de la Via Laietana i han tallat el trànsit al carrer. En arribar, s’han produït algunes empentes amb els Mossos d’Esquadra que custodiaven l’edifici quan alguns manifestants han intentat accedir a les dependències policials.  A continuació la marxa ha continuat pel passeig de Gràcia.

Mataró

Unes 150 persones s'han concentrat davant l'Ajuntament de Mataró per protestar per les càrregues policials dels últims dies a València, unes protestes que giraven entorn les retallades que s'estan produint contra l'educació pública.
 
Eudald Calvo, portaveu comarcal del SEPC, ha pres la paraula per exigir la dimissió de la delegada del Govern espanyol al País Valencià, la Sra. Paula Sánchez de León i del cap de la policia nacional, Sr. Antonio Moreno, qui ha dit en declaracions que els estudiants eren els "enemics". Així mateix, Calvo ha exigit la llibertat immediata de totes les detingudes i que aquestes quedin sense càrrecs. Calvo ha recordat les càrregues policials sense motiu viscudes a Mataró per part dels mossos d'esquadra i ha recordat que massa sovint les persones agredides després han de passar per llargs processos judicials.
 
Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP a Mataró, ha tingut unes paraules per les estudiants de l'IES Lluís Vives, de les quals ha destacat la seva dignitat i les ha convidat a ser fortes i a seguir la lluita per defensar els seus drets.
 
S'ha recordat també que demà dimecres hi haurà protestes als instituts de Mataró Alexandre Satorras i Damià Campeny.

Tortosa

Aquest vespre prop de 150 persones de Tortosa i d'arreu de les Terres de l'Ebre, han participat de la mobilització convocada a través de les xarxes socials, en solidaritat per tots els fets ocorreguts a l'institut del País Valencià, Lluís Vives, de la ciutat de València.

La manifestació que ha arribat fins les dependències de la Policía Nacional, per fer palès el nostre rebuig a la seua brutalitat policial. Allí, un estudiant del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), ha llegit un manifest on s'ha recordat que els retallades a l'educació també afecten als centres educatius de les Terres de l'Ebre i per tant, per al proper dijous 29 de març, es convocada una jornada de vaga a l'ensenyament amb una concentració per part dels i les estudiants amb una concentració davant els Serveis Territorials d'Ensenyament, situat a Tortosa.

Un cop finalitzada la manifestació i quan un grup de persones marxaven cap a casa, han estat retingudes i identificades pels Mossos d'Esquadra.

Palma

La concentració de suport als alumnes de l'IES Lluís Vives de València, convocada a Palma a favor dels estudiants per les agressions policials rebudes, aconseguí anit tallar les Avingudes en senyal de protesta. Les 500 persones que es reuniren passades les vuit de l'horabaixa a la plaça d'Espanya decidiren interrompre el pas de vehicles de manera espontània. Tot i el fort desplegament policial, la Policia Nacional deixà que els manifestants tallassin durant deu minuts la via.

Els agents demanaren als concentrats, la majoria joves, que abandonassin la calçada. Després de la mediació entre els participants i la Policia d'alguns representants sindicals, els ànims es calmaren i els manifestants retornaren a la que ells anomenen ‘plaça d'Islàndia'. Durant la protesta se sentiren lemes com: "Jo també sóc l'enemic", "Alto Policia" i "Ens estan trepitjant", i es visqueren alguns moments de tensió per si es podia produir una càrrega policial.

Alacant

Més de dues mil persones es van manifestar ahir al vespre a Alacant. La manifestació va recórrer el centre d'Alacant amb una discreta i servicial vigilància policial. Els manifestants han alterat el recorregut previst per a dirigir-se a Canal 9 i a la conselleria de Cultura on s'ha llegit el manifest sense que s'haja produït cap incident, segons informa Vilaweb Alacant.

Al migdia, els estudiants de la Universitat d'Alacant  van potagonitzar una sentada davant la Facultat de Lletres de i van tallar el trànsit entre Alacant i Sant Vicent durant una hora.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid