Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
El ministre de l'Interior admet excessos policials a València

Fernández Díaz deixa clar que està al costat de la policia tot i la repressió i anuncia mesures per acabar amb les protestes

21/02/2012 Educació
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha admès que hi ha hagut "algún excés i alguna actuació desafortunada" en la protesta estudiantil d'aquest dilluns al centre de València. En aquest sentit ha assegurat que investigarà el que ha reconegut com a "excessos" dels agents de la Policia Nacional espanyola, que van detenir 26 persones, sis dels quals menors d'edat, i en van ferir moltes més en una seqüència de càrregues desproporcionades que es van valer de l'ús en alguns casos de pilotes de goma i gasos lacrimògens.

Tot i així, Fernández-Díaz ha defensat el cos i ha justificat l'operatiu adduint la suposada presència d'"inflitrats violents i radicals" que van convertir les protestes dels estudiants en "caldo de cultiu per cremar els carrers de València". A més, ha considerat un "lapsus linguae" les declaracions que va fer ahir el cap de la policia, Antonio Moreno, quan es va referir als estudiants mobilitzats com l'"enemic". Tot i que les ha qualificat de "desafortunades" ha dit que les entén.

El ministre ha reconegut que alguns agents es van excedir durant les càrregues policials i ha assegurat que s'estudiaran aquests casos individuals i s'actuarà amb conseqüència. Això sí, "com a norma general, el ministre de l'Interior ha d'estar al costat de la policia", ha dit.

El ministre compareixerà al Congrés dels Diputats per explicar l'actuació policial.

Interior anuncia mesures per acabar amb les protestes

Fernández Díaz ha advertit als estudiants que Interior està adoptant "les mesures perquè aquesta situació acabi el més aviat possible". Al seu parer, alguns infiltrats "radicals i violents" han aprofitat les protestes d'estudiants per provocar aldarulls.

En els mateixos termes s'ha expressat el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, que ha dit que cal posar fi a les "protestes violentes que no respecten el dret de manifestació per a no generar un efecte crida". En una entrevista radiofònica, Fabra ha al·legat que "fa tres dies que no es respecta el dret de la manifestació pacífica i tranquil·la" i és per això que considera que "cal posar fi a aquest posicionament per a evitar un efecte crida que no podem consentir".

Suspeses les classes a l'IES Lluís Vives

L'IES Lluís vives ha decidit suspendre les classes d'aquest dimarts del torn vespertí i nocturn arran dels incidents ocorreguts.

L’assemblea del professorat de l'institut han denunciat el setge contra els estudiants. Han expressat la seva "més enèrgica repulsa a aquesta mena d’actuacions" i asseguren que "s’emmarquen en els intents reiterats de les nostres autoritats per tal de desprestigiar l’ensenyament públic i criminalitzar-nos a tots els que estem compromesos com a professors, personal no docent, estudiants i famílies en la dignificació de l’educació pública".

A més, anuncien que denunciaran formalment les actuacions i reclamaran responsabilitats penals i polítiques per als qui han promogut "aquest despropòsit". També adverteixen que continuaran denunciant els atacs als serveis públics i "la criminalització que els governants intenten fer dels seus empleats per desprestigiar-los".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid