Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Primavera valenciana
La CUP condemna una actuació policial "digna de règims autoritaris"

La formació recorda que els alumnes de l’institut valencià exercien el seu dret de manifestació

21/02/2012 Política
La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha denunciat que l'operatiu policial de València contra els estudiants mobilitzats és "propi d'un estat d'excepció i digne de règims autoritaris i predemocràtics". La formació s'ha solidaritzat amb els alumnes de l’IES Lluís Vives, així com amb els pares, mares, professors i comunitat educativa valenciana en general davant dels fets ocorreguts la vesprada d’ahir al centre de la ciutat.

La CUP recorda que els alumnes de l’institut valencià, en la seva gran majoria adolescents, exercien el seu dret de manifestació i de protesta de forma totalment pacífica mostrant la seva oposició a les retallades i a les condicions amb que han d’afrontar les classes a causa, apunta, de la "nefasta gestió dels recursos públics i el malbaratament i saqueig de les arques públiques que el Partit Popular ve perpetrant".

La CUP deplora la violència organitzada pels cossos i forces de seguretat de l’Estat al centre de València, amb brutals càrregues policials i l’ús indiscriminat de gasos lacrimògens i pilotes de goma que han deixat un balanç de ferits i detinguts entre alumnes i ciutadans en general, dels qual n'exigeix l’alliberament immediat sense càrrecs.

En aquest mateix sentit, exigeix la depuració de responsabilitats que han de començar amb la dimissió immediata de la delegada del govern espanyol, Paula Sánchez de León, i acabar amb la depuració de responsabilitats en els responsables polítics, "d’un cos policial al servei l’ocupació espanyola, que encara viuen instal·lats en el franquisme i els seus mètodes repressius".

L'organització ha fet una crida a la comunitat educativa del conjunt del país a participar en les mobilitzacions de suport que el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), entre d’altres, organitza en diverses poblacions aquest vespre per mostrar la seva solidaritat amb els estudiants revoltats pel dret a rebre un ensenyament en dignitat, al mateix temps que dóna suport a la convocatòria de vaga del proper dimecres dia 29 de febrer al conjunt d’universitats dels Països Catalans contra la privatització de l’educació i les retallades.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid