Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Imposició de símbols
Llanos de Luna enceta la repressió política contra l'acte de l'ANC a Sant Pol
18/02/2012 Drets i Llibertats
La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha fet públic a diversos mitjans que aquest dissabte ha tramitat davant l'Advocacia de l'Estat accions legals per perseguir els impulsors i responsables pel que considera un '"acte d'ultratge" a la bandera espanyola durant l'acte a Sant Pol de Mar.

Llanos de Luna segueix les passes del ministre d’Interior espanyol actual, Jorge Fernández Diaz, que va afavorir el càrrec de l'actual delegada. El ministre d'Interior i germà del regidor per Barcelona del PP Alberto Fernández Díaz és  un vell conegut de l’independetisme català i responsable de l’empresonament, quan era Governador Civil de Barcelona, de sis independentistes pel fet de portar una pancarta amb el lema “Independència”1 el 14 març 1982 a la Manifestació contra la LOAPA (llei que pretenia retallar l’autonomia). Arran d'aquesta manifestació van ser detinguts Carles Castellanos i Ramon Pelegrí, que van ingressar a la presó de la Model; i Blanca i Eva Serra, Teresa Lecha i Mait Carrasco, que van ingressar a la presó la Trinitat de Barcelona.

En un comunicat, la delegada s'ha referit a l'acte simbòlic independentista que s'ha celebrat aquest dissabte en aquesta població del Maresme, davant de l'assistència d'unes 400 persones convocades per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), en què s'ha retirat la bandera espanyola de l'ajuntament com a protesta per una sentència que obliga el consistori a onejar la bandera a la façana de l'edifici.

La delegació del Govern espanyol a l'administració autonòmica ha destacat que en aquest acte s'ha penjat de la façana del consistori una bandera "il·legal i inconstitucional".

La persecució judicial que ha anunciat Llanos de Luna contra l'acte de Sant Pol de Mar es basa en què s'ha  incomplert la Llei de Banderes, i s'ha "transgredit" una sentència judicial en ferm que obliga a fer onejar la bandera espanyola monàrquica als ajuntaments.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid