Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Imposicions espanyoles
L'ANC retirarà la bandera espanyola de Sant Pol i l'enviarà a Llanos de Luna

El TSJC ha obligat l'Ajuntament de Sant Pol de Mar a penjar la bandera espanyola

14/02/2012 Política
Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obliga l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, al Maresme, a complir amb la Llei de Banderes i, per tant, a penjar la bandera espanyola al balcó de la casa consistorial. Des de fa molt de temps, a l’edifici tan sols hi oneja la senyera i la bandera del municipi, però el TSJC va dictar aquesta sentència després de la denúncia que va presentar un exregidor, l'independent Enrique Abad.

Davant d'aquesta imposició, Maresme per la Independència, l'assemblea comarcal de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha convocat una concentració a Sant Pol de Mar aquest dissabte per protestar contra l'obligació de col·locar la bandera espanyola a la balconada el consistori.

Enviaran la bandera espanyola a Llanos de Luna

En el marc de la protesta, els organitzadors de la marxa retiraran la bandera espanyola de l’Ajuntament, la plegaran i la posaran dins d'un sobre per enviar-la a la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna Tobarra.

L'acte també comptarà amb el suport i el parlament de representants de l’Associació de Municipis per la Independència i Carme Forcadell, membre del Secretariat de l’ANC, llegirà el manifest.

"Un crit de dignitat i fermesa"

Els organitzadors pretenen que la concentració sigui un “crit de dignitat i fermesa” per encoratjar a la classe política catalana i dir prou a les agressions contra Catalunya. En aquest sentit, mostren la seva "total disconformitat" amb la imposició de la bandera espanyola i demana que el poble català pugui "gaudir del dret inalienable a llur sobirania".

És per això que l'acte servirà per "proclamar i fer saber a l’estat espanyol, al seu govern, als nostres conciutadans europeus i a la resta del món" que "la impunitat de les seves agressions contra Catalunya, que fins avui han rebut solament minsos retrets i queixes de ploramiques, s’ha acabat".

"Avisem, doncs, que el poble català ha decidit posar-se dempeus per tal d’exigir respecte, i que ens estem aplegant a aquest fi", manifesten, i afegeixen que es farà "amb eines pacífiques i assenyades, però amb total decisió i fermesa". "Cap més agressió rebuda serà deixada sense ser denunciada on calgui, o sense la insubmissió adient", sentencien.

"Estat propi o desaparició com a poble"

D'altra banda, encoratgen el govern català i els polítics d’obediència catalana a er "valents i generosos", ja que "els catalans estem preparats i ens comprometem a donar-los suport en totes aquelles accions que ens duguin clarament i sense subterfugis cap a l’estat propi". "Els demanem que no permetin que ens segueixin humiliant més", expressen des de l'ANC, i argumenten que "ja no queda cap camí per recórrer juntament amb ells, tret del comú amb Europa". "Davant dels seus atacs constants, ara ho tenim molt clar, no hi ha volta enrere: estat propi o desaparició com a poble", afirmen.

I es dirigeixen al president de la Generalitat, Artur Mas: "Doneu les instruccions precises al vostre govern, perquè el poble us demana llibertat, dignitat i valor. Ens teniu al costat, no us deixarem sols. Volem l’estat propi, pregunteu-nos-ho i sabreu que som munió".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid