Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
C's ataca una vintena d'ajuntaments gironins per no penjar la bandera espanyola

Ciutadans (C's) ha iniciat una ofensiva contra els ajuntaments gironins que no tenen hissada la bandera espanyola. El dirigent de C's i portaveu de la formació a Girona, Fran Hervías, calcula que els consistoris que incompleixen la Llei de Banderes són un centenar, de manera que ha decidit presentar instàncies en una vintena d'ajuntaments de les comarques gironines.

C's avisa els ajuntaments que les sentències del Tribunal Suprem són de plena aplicació i que per tant "es pot considerar com a il·lícit penal de desobediència i prevaricació".

03/09/2011 22:56 Política
 
Hervías ha recordat que "el Codi Penal estableix penes d'inhabilitació especial per a càrrec públic de fins a deu anys i multes de fins a 12 mesos". El partit espanyolista demanarà al Delegat del Govern que insti els respectius ajuntaments a fer complir la llei de banderes, així com a informar a la fiscal en cap del TSJC de les instàncies presentades amb la finalitat que la Fiscalia exerceixi l'acció penal contra els consistoris.
 

Els ajuntaments on s'han presentat les instàncies són Tossa de Mar, Vidreres, Sils, Anglès, Santa Coloma de Farners, Riudellots de la Selva, Vilablareix, Llagostera, Cassà de la Selva, Quart, Flaçà, Sarrià de Ter, Celrà, Bordils, Torroella de Montgrí - l'Estartit, Pals, Palafrugell, La Bisbal d'Empordà, Palamós i Sant Feliu de Guíxols.

La CUP anima els ajuntaments a seguir "ferms"

Davant d'aquesta ofensiva, la CUP d'una de les localitats afectades, Bordils, ha manifestat el seu suport al consistori de Bordils i l'ha animat a seguir Ferm sense fer onejar la bandera espanyola". La formació considera que C's actua "amb finalitats clarament electoralistes i amb una obsessió injustificable per uns símbols imposats". "Queda clar que aquest grup polític no té escrúpols davant del conflicte i la crispació social que aquesta denúncia pot generar", afirma.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid