Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CiU i PSC rebutgen penjar l'estelada per l'Onze a Banyoles perquè és "una bandera de combat"

CiU, en majoria absoluta, i PSC, amb tan sols un regidor, van rebutjar dilluns una moció de la CUP que demanava que es pengés l'estelada al balcó de l'Ajuntament de Banyoles els dies 10 i 11 de setembre coincidint amb la Diada Nacional. El portaveu de CiU Miquel Vilanova va dir que l'estelada "és una bandera de combat que representa bona part de l'independentisme" però va remarcar que "moltes persones se senten identificades amb la bandera catalana".

El regidor de la CUP Ferriol Masó va dirigir-se a CiU en el ple i els va dir que fins i tot l'expresident Jordi Pujol "va manifestar que s'havia equivocat en la via de l'autonomia, en la via de reformar Espanya, perquè Espanya és irreformable". 

27/07/2011 13:28 Política

La moció demanava la hissada de l’estelada per l’11 de setembre per tal que a través dels representants polítics “els banyolins evidenciïn la nostra ferma voluntat de seguir avançant cap a la plena llibertat”. En la seva intervenció, Masó va avisar que la CUP seguiria tirant endavant "iniciatives perquè com a polítics hem d'anar al capdavant de la societat i ens hem de posicionar" i ara toca "fer insubmissió a les lleis espanyoles", va dir. Els quatre regidors de Junts per Banyoles i la regidora d'ICV-Independents per Banyoles van votar a favor de la moció. Totes les intervencions es poden escoltar a Ràdio Banyoles.
 

Sí que van aprovar posar la bandera republicana espanyola

Tal com va recordar la regidora d'ICV, l'Ajuntament de Banyoles sí que va aprovar posar la bandera republicana espanyola -a l'entrada de l'edifici, no al balcó- en reconeixement a la proclamació de la república el 14 d'abril. "Ara també s'ha de reconèixer el sentiment independentista", va dir Langa tot i que l'estelada és la bandera republicana catalana.

Una bandera de combat

Miquel Vilanova va justificar el sentit del vot en contra de CiU assenyalant que "l'estelada és una bandera que té una força i una sensibilitat de combat, és una bandera molt potent, i representa molt bona part o la gairebé la totalitat de l'independentisme català". "Ara bé", va dir, "ha d'entendre que hi ha moltes persones que se senten perfectament identificades amb la bandera catalana".

En aquest sentit, va assegurar que "si aquest país arriba a ser independent, que segurament ho serà, la bandera que voldrem o voldrà la gent és la bandera catalana".

Per contra, la CUP defensa que s'ha de penjar l'estelada perquè és precisament "el símbol del procés d’alliberament que està emprenent el poble català”. Segons la CUP, “ara més que mai, amb la celebració de 554 consultes populars arreu del territori, s’ha fet evident que el camí cap a la independència ja no té aturador” i remarca que Banyoles “és la capital del Pla de l’Estany, l’única comarca que el passat 13 de desembre del 2009 va aconseguir que els 11 municipis celebressin conjuntament una consulta independentista”. Per la formació, això és una mostra “del sentiment cada cop més majoritari que la nació catalana no pot desenvolupar-se socialment ni econòmicament en el marc juridicopolític espanyol de la constitució del 78 i que l’única via possible i viable és la independència”.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid