Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ajuntament
"No penjaré la bandera espanyola fins que vinguin i m'obliguin"

Amb aquestes paraules, Monserrat Garrido, alcaldessa de Sant Pol de Mar, desafia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

27/01/2014
Tal com informa, Nació Digital, l'alcaldessa de Sant Pol de Mar (Maresme), Montserrat Garrido (CiU), ha rebut amb resignació la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga l'Ajuntament a complir amb la Llei de Banderes i, per tant, penjar l'espanyola del balcó de la casa consistorial, després de la denúncia que va presentar un exregidor, l'independent Enrique Abad.

 
Actualment al balcó només hi pengen la senyera i la bandera del municipi i l'equip de govern estudiarà si presenta recurs. De moment, però, l'alcaldessa assegura que encara no hi haurà canvis al balcó de l'Ajuntament. "No penjaré la bandera espanyola fins que vinguin i m'obliguin", ha afirmat en to desafiant.

Una història llarga

L'alcaldessa recorda que la bandera espanyola no és a l'Ajuntament de Sant Pol de Mar des de fa "molt temps" i concep la sentència del TSJC com una imposició a la voluntat del poble. De fet, el desembre del 2009 el ple de l'Ajuntament va rebutjar una moció presentada pel llavors regidor Enrique Abad que demanava que es pengés la bandera espanyola del balcó del consistori.

Sembla que la voluntat d'Abad es complirà més de dos anys després d'haver presentat aquella moció. El mateix regidor, actualment retirat de la política activa, va denunciar el cas davant els tribunals i el TSJC li ha donat la raó. L'equip de govern, però, té previst reunir-se la pròxima setmana per valorar si presenta un recurs.

L'alcaldessa ha avançat que potser seria "absurd" recórrer la sentència perquè intueix que no té massa opcions de guanyar. "Seria lamentable que recorreguéssim, perdéssim i a sobre haguéssim de pagar els costos judicials amb els temps que corren", ha explicat Garrido.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid