Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Demostració de força de l'ANC a Girona

1.700 persones han assistit a l'acte d'aquest diumenge a Girona, que mostra l'empenta de l’ANC abans de la seva constitució el 10 de març

12/02/2012 Política
En una nova demostració de força, les assembles nord-orientals de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han aconseguit congregar unes 1.700 persones que han omplert de gom a gom l’Auditori de Girona.

L’acte
, que ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, l’exalcalde de Salt, Salvador Sunyer, i les representants del Secretariat de l’ANC Àngels Folch i Núria Jàvega, ha esdevingut un nou clam popular a favor de la independència. El breu parlament de Josep Maria Terricabras, a qui el públic ha fet pujar a l’escenari, s’ha convertit en el moment més emotiu de la jornada.

Puigdemont afirma que "Catalunya necessita la independència" i Ximenis reivindica que l'ANC "ha estat creada pel poble"

En la seva intervenció, Puigdemont ha afirmat que "Catalunya necessita la independència" i ha afegit que la “llibertat del país” es guanya cada dia. L’alcalde de Girona ha destacat la necessitat de “convèncer a tota la població” que l’estat propi és “la millor sortida pels ciutadans” i ha elogiat la tasca de l’ANC. En la mateixa línia, Ximenis ha reivindicat l’Assemblea “perquè ha estat creada pel poble”, i ha conclòs afirmant que “tot està per fer i tot és possible, i jo afegeixo que nosaltres ho farem, perquè volem, perquè podem i perquè sabem com fer-ho”.

A més de Ximenis, a l'acte hi assisteixen altres càrrecs destacats de la CUP, els membres de la qual participen activament a l'ANC. És el cas dels portaveus de la formació a Girona i Banyoles, Jordi Navarro i Sandra Pazos, entre d’altres.

Presentat per Txe Arana i en Sergi Font, i amb la intervenció humorística de Quim Masferrer, l'acte ha finalitzat amb la lectura d’un manifest en què s’ha reivindicat la necessitat d’un moviment com l’ANC que, des de la societat civil, avanci en el camí cap a la independència, i s’ha fet una crida a tots els catalans perquè s’hi adhereixin.

La jornada ha començat a les 10 del matí amb l'actuació a la Plaça del Vi de Girona de diverses actuacions de castellers, diables, sardanistes i gegants, que ha aplegat un miler de persones. Posteriorment ha començat una marxa festiva cap a l’Auditori de Girona on s’ha celebrat l’acte central. Paral·lelament, una representació de les assemblees gironines i del Secretariat i del Comitè Permanent de l’ANC s'han entrevistat amb l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, per presentar-li el projecte de l’Assemblea.
Valora
Vídeos
Assemblea Nacional Catalana: La societat civil, cap a l'Estat propi
L'Assemblea Nacional Catalana, una organització de la societat civil que treballa per aconseguir la independència de Catalunya, ha fet avui a l'auditori de Girona un dels seus actes més multitudinaris, on ha reunit més de 1.500 persones. Al març que ve es constituirà oficialment a Barcelona.
Quim Masferrer a l'acte de l´ANC de Girona
L'actor Quim Masferrer a l'acte de l'Auditori de l'Assemblea Nacional Catalana a Girona el 12-2-12.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid