Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
ANC: Més de 4.000 associats i 170 assemblees creades

L'Assemblea Nacional Catalana es va consolidant a poc a poc com una eina clau per assolir la independència

17/02/2012 Política
L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) creix cada dia que passa. Amb la vista posada al 10 de març, quan se celebra la constitució de l'organisme, el moviment va guanyant adhesions i ja supera els 4.000 adherits.

Encara en fase constituent, aquest moviment unitari sorgit de la societat civil i que treballa per aconseguir la independència, compta ja amb més de 170 assemblees territorials i més de 4.000 persones. Entre el nombre d’inscrits i el de simpatitzants ja hi ha més de 6.000 catalans vinculats amb l'ANC. Un creixement que ha repercutit en l’arrelament al territori, amb més de 170 assemblees territorials i una vintena de sectorials.

La importància creixent de l’ANC també s’està notant en la repercussió dels seus actes, i amb els suports que està rebent d’entitats, personalitats i representants de diverses organitzacions polítiques, tot i que un dels principis bàsics de l’assemblea és que tothom s’hi adhereix a títol personal per prioritzar la consecució d'un estat propi.

L'ANC es va consolidant a poc a poc com una eina clau per assolir la independència, tal com es posa de manifest en les desenes d'actes que se celebren setmana rere setmana a tots els racons del país. Un dels més destacats va tenir lloc diumenge passat a Girona, on es va celebrar un acte unitari de les assembles nord-orientals de l'ANC que va aconseguir aplegar unes 1.700 persones.

Un moviment que també té ambició nacional, tal com es posa de manifest en els seus estatuts i com demostra la presentació del nucli Catalunya Nord per la Independència. Un moviment, també, amb afany de ruptura, tal com palesen actes com el que tindrà lloc aquest dissabte a Sant Pol de Mar (Maresme), on se celebrarà una concentració de protesta contra la sentència del TSJC que obliga l'Ajuntament d'aquesta població a penjar la bandera espanyola. L'ANC despenjarà la bandera i l'enviarà per correu a la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna.
Valora
Vídeos
Assemblea Nacional Catalana: La societat civil, cap a l'Estat propi
L'Assemblea Nacional Catalana, una organització de la societat civil que treballa per aconseguir la independència de Catalunya, ha fet avui a l'auditori de Girona un dels seus actes més multitudinaris, on ha reunit més de 1.500 persones. Al març que ve es constituirà oficialment a Barcelona.
Quim Masferrer a l'acte de l´ANC de Girona
L'actor Quim Masferrer a l'acte de l'Auditori de l'Assemblea Nacional Catalana a Girona el 12-2-12.
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid