Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP demana a l'alcalde de Mataró que despengi la bandera espanyola i el retrat del Borbó

La CUP ha demanat a l'alcalde de Mataró, Joan Mora, que durant la Festa Major de les Santes retiri la bandera espanyola de l'Ajuntament i la foto del rei espanyol, "cap suprem de l'exèrcit d'ocupació", que presideix la Sala de Plens.

 

En una carta adreçada a Mora, el regidor i portaveu del grup municipal de la CUP, Xavier Safont-Tria, li comunica que amb la celebració de Les Santes, l'Ajuntament es convertirà en el centre de la festa popular i que la bandera espanyola que hi oneja "és un símbol imposat pels borbons, qüestionat durant els dos períodes republicans i que, tot i els canvis introduïts en l'ordre constitucional postfranquista, continua essent un símbol que genera malestar i crispació social".

20/07/2011 15:58 Drets i Llibertats

Al seu torn, també li recorda que l'actual llei de banderes, del 1981, vincula la bandera espanyola a la idea de la "unitat i integritat de la nació espanyola", un objectiu que també fixa per a l'exèrcit espanyol, tal com estableix l'article 8 de la Constitució espanyola.

 

En aquest sentit, la CUP considera que per superar "aquestes limitacions democràtiques i les imposicions simbòliques, cal trobar un mínim comú denominador en allò que uneix tota la ciutadania" i defensa que hi hagi només les banderes de Mataró i Catalunya.

Convida els mataronins a penjar l'estelada al balcó

D'altra banda, la formació també es dirigeix als ciutadans de Mataró per desitjar-los una bona festa major i els insta a engalar els balcons amb la bandera estelada "om a símbol que arraconi la xenofòbia i l'espanyolisme i que reafirmi la catalanitat". Al seu torn, lamenta "l'immobilisme" de PSC-PSOE, PP, ICV i CiU perquè "continuen insistint en la nostra submissió al marc jurídic i constitucional espanyol". "Que ningú no es confongui", alerta, "aquestes mateixes formacions són les que, amb els seus vots, fan possible que durant Les Santes i tot l'any segueixi onejant la bandera espanyola al terrat de l'Ajuntament".

La CUP sosté que penjant l'estelada es farà visible "que a Mataró hi ha molta gent que ja hem decidit que cal avançar cap a la independència, que no ens conformem amb les engrunes de l'Estatut i que tenim clar que el nostre benestar social i la superació de la crisi només seran possibles si tenim un estat propi al servei de les classes populars".

Per saber-ne més:

La CUP de Mataró presenta la campanya "Posa't l'estelada" 

L'Ajuntament de Mataró requisa cartells d'un casal d'avis perquè inclouen l'estelada 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid