Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament públic
La CUP amb la vaga general a universitats i instituts del 29 de febrer

La candidatura independentista dóna suport a les convocatòries d'arreu dels Països Catalans

27/02/2012 Educació
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha emès una nota de premsa en què mostra el ple suport a la vaga en defensa de l'ensenyament públic aquest dijous a diferents ciutats dels Països Catalans.

La candidatura independentista recorda la lluita estudiantil contra el Pla Bolonya i les recents mobilitzacions al Pais Valencia i fa una crida a la mobilització d'aquest dijous amb un seguit de convocatòries unitàries realitzades des de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) a les universitats i pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

La CUP amb la vaga general a universitats i instituts d'arreu dels Països Catalans del 29 de febrer

Des de la CUP volem donar suport a la vaga del 29 de febrer convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) a les universitats i pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a universitats i instituts arreu dels Països Catalans.

Les universitats públiques catalanes han patit, en els darrers mesos, importants retallades del pressupost que reben de la Generalitat de Catalunya, del País Valencià i de les Illes. Dèficit, rendibilitat, captació de capital privat, supressió d'oferta acadèmica, fusió entre universitats, augment taxes universitàries, massificació de les aules, tancament biblioteques, externalització de serveis, reducció de plantilla: tot amb l'excusa de l'austeritat i de la crisi econòmica.

Ara bé, els mateixos responsables polítics que promouen les retallades apareixen vinculats a fundacions privades dedicades a la docència i recerca que reben milions d’euros de subvencions públiques. El màxim responsable al Principat, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, des del 2006 ha promogut la fundació privada Barcelona Graduate School of Economics (BGSE) i fins el 2010 n'ha sigut el President. BGSE que és un consorci amb participació de la UPF, la UAB, l'Ajuntament de Barcelona i diverses entitats com AXA Seguros, Agbar, Banc Sabadell i Catalunya Caixa, ha rebut, el 2011, de les arques públiques espanyoles 1.000.000 d'euros i de les catalanes 90.000 euros. Retallades mentre s'estan donant diners a la privada? Nosaltres, les classes populars no pagarem la seva estafa!

Amb les retallades hi hem d'afegir un canvi en el model de govern dins els centres, el que es coneix amb el nom de governança i autonomia dels centres. En un moment on totes les etapes educatives estan incorporant els criteris economicistes a la gestió dels espais educatius com a quelcom neutre, hem de cridar ben alt que és la incorporació de la visió neoliberal de fer negoci amb els drets socials. No és una qüestió tècnica, és una qüestió ideològica. Denunciem el desmantellament que està vivint la universitat pública i exigim la paralització de les mesures encaminades a retallar el futur dels centres d’educació. A més, manifestem que l’única solució és obrir immediatament un procés democràtic i participatiu de reflexió i anàlisi sobre el rumb de la universitat i avançar cap a la construcció d’una universitat de totes i per a totes.

Per això com a CUP ens sumem a les convocatòries, ja vam ser-hi quan hi va haver el moviment Contra el Pla Bolonya (2008-2009) i ara també hi serem. Fem una crida que totes les persones que puguin que hi participin activament en les convocatòries, perquè l'ensenyament públic és un dret i no un negoci:

Dimecres 29-F: VAGA GENERAL d’UNIVERSITATS

Mobilitzacions

ALACANT: 13:00h, La Mà d'Azorín (UA)
BARCELONA: 12:30h, Plaça Universitat
CASTELLÓ: 12:00H, Plaça de la Independència (La Farola)
GATA DE GORGOS: 12:00h, Estació de tren
GIRONA: 12:00h, Plaça Sant Domènech (Rectorat)
LLEIDA: 12:00h, Plaça Víctor Siurana (Rectorat)
MASNOU: 11:00h, Estació de tren
OLOT: 09:30h, Plaça del Rector Ferrer
PALMA: 12h:00h, Plaça del Tub
TARRAGONA: 11h, Plaça Imperial Tàrraco
TORTOSA: 12:00h, Delegació d'Ensenyament (c/Mare de Déu de la Providència)
VALÈNCIA: 12:00h, Facultat de Geografia i Història
VINARÒS: 11h, Plaça de l'Ajuntament
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid