Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament públic
29 de febrer, vaga general a les universitats catalanes

La PUDUP vol lluitar contra "el desmantellament que està vivint la universitat pública"

07/02/2012 Educació
Les retallades que els diferents governs conservadors estan imposant al conjunt de les universitats públiques dels Països Catalans han portat la comunitat universitària a convocar una vaga general d'universitats pel proper dimecres 29 de febrer.

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), que agrupa professors, estudiants i membres del PAS de les universitats de Catalunya, considera que "davant d'aquest ferotge i salvatge atac a la universitat pública" cal realitzar una vaga general d'universitats que s'emmarca en un període de mobilització i lluita constant per denunciar "el desmantellament que està vivint la universitat pública".

La PUDUP exigeix la paralització de les mesures encaminades a retallar el futur dels centres d'educació superior i considera que l'única solució és obrir immediatament un procés democràtic i participatiu de reflexió i anàlisi sobre el rumb de la universitat i avançar cap a la construcció d'una universitat vertaderament pública.

Segons alerta la PUDUP, aquest 2012 ha començat amb noves informacions de centenars d'acomiadaments de professors i treballadors del PAS, retallades de sous i precarització de les condicions laborals de milers de professors i membres del PAS de les diverses universitats catalanes. A tot això, cal afegir-hi l'amenaça d'augmentar les taxes universitàries per sobre dels valors del darrer any (més del 15% de mitjana), fet que sumat a la massificació de les aules, la supressió d'oferta acadèmica i a la important manca de materials educatius, suposa, adverteix la plataforma, que els estudiants paguen, i pagaran, més per rebre una educació de menys qualitat.

A banda, denuncia que "de tots aquests atacs hi ha algunes persones que en treuen beneficis privats", com són les empreses "que veuen com augmenta el seu poder i la seva influència a les universitats per via del Consell Social, les Fundacions, les Spin-Off i altres entitats que es lucren de les universitats públiques".

El SEPC anima a mobilitzar-se

De la seva banda, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) dóna suport a la convocatòria de la PUDUP de vaga general d'ensenyament i anima tota la comunitat educativa a sumar-se a les mobilitzacions i a la resta de la societat a posicionar-se a favor de la lluita per un ensenyament públic i de qualitat. El SEPC exigeix, a més, la creació d'un debat vinculant que impliqui totes les parts afectades per les reformes estudiantils.
 
El sindicat remarca que arran de les retallades pressupostàries, estudiants i professorat "hem fet front comú davant l'ofensiva privatitzadora que suposa la implantació de plans d'estudis dissenyats per aquells qui volen restringir el dret a l'educació a només aquells que tenen un alt poder adquisitiu i així successivament eliminant els estudis que generen pel país un pensament crític i que es desmarca de les dinàmiques del sistema". 

A això, indica, cal sumar-hi la intervenció del teixit empresarial dins del món acadèmic "que limita la pedagogia a les aules a les demandes del mercat i com és evident, marquen les pautes de l'estructura interna de les universitats". El SEPC se solidaritza també amb els estudiants que "han patit la política repressiva de les autoritats mentre defensaven els seus drets".
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
  9. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  10. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid