Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Referèndums sobre el Procés de Bolonya a diferents universitats catalanes

Tal com anuncià el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) en recent roda de premsa, al llarg de les properes setmanes el moviment estudiantil prepara referèndums consultius sobre el Procés de Bolonya a diferents universitats públiques de l'àrea metropolitana de Barcelona. Els estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat de Barcelona (UB) i Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que suposen unes 100.000 persones en xifres rodones, podran respondre a la pregunta “S’ha de congelar l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior i iniciar un procés de debat sobre el futur de la Universitat Pública?”.
   

18/02/2009 23:34 Educació
Les convocatòries, previstes pels propers 24 de febrer (UPF), 26 de febrer (UB) i 5 de març (UPC) són organitzades respectivament per la plataforma Estudiants pel Referèndum, la mateixa Universitat de Barcelona i pel Consell d'Estudiants. En el cas de la Universitat de Barcelona, el moviment estudiantil ha fet ús del reglament d'eleccions d'aquest centre per a forçar a aquesta universitat a celebrar la consulta. Cap d'aquestes consultes, però, tindrà caràcter vinculant.
 
El SEPC en roda de premsaAquestes iniciatives donen continuitat a la campanya endegada pel SEPC, organització majoritària a les aules i claustres dels Països Catalans, en el pols que el moviment estudiantil i altra part de la comunitat universitària mantenen amb les administracions públiques i els diferents rectorats. Referèndums similars es realitzaren a la Universitat de Lleida (UdL), Girona (UdG) o diferents facultats a la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB), tots ells amb amplis resultats a favor de la paralització d'aquesta reforma universitària i amb xifres de participació superiors a les que presenten els processos electorals per a l'elecció del rector o la composició dels òrgans de govern de les universitats.
 
Recentment, representants de diferents organitzacions estudiantils de les universitats principatines rebutjaren en primera instància la proposta de taula negociadora feta des del Comissionat d'Universitats, per considerar que no era un "mecanisme adequat" a la situació que afronta l'ensenyament públic, a la vegada que es segueix reivindicant la marxa enrere en  l'expulsió de 6 estudiants de la UAB per a oposar-se al Procés de Bolonya.
 
De la mateixa manera, demà dijous el moviment estudiantil, convocat per l'Assemblea d'Estudiants de la UPF, organitza una concentració a les onze del matí a l'Àgora d'aquesta universitat per a demanar la dimissió del rector, Josep Joan Moreso, per les seves polèmiques actuacions en contra del dret de reunió i expressió. Moreso ha protagonitzat també polèmiques declaracions contra els representants estudiantils i s'ha mostrat com un rector bel·ligerant per a la normalització de la llengua catalana a les aules d'aquesta universitat.
 
Per saber-ne més

La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior- Llibertat.cat

La Universitat de Girona es posiciona per congelar el Procés de Bolonya- Llibertat.cat

El SEPC inicia una campanya en defensa de la Universitat Pública- Llibertat.cat

Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya! - SEPC

“Si tenen clar que som una minoria, per què es neguen a fer un referèndum?”  - Entrevista a l'Accent a Arnau Mallol (SEPC)
 

Els estudiants han impedit la inaguració al Campus de la UPF del 22@- Llibertat.cat

El SEPC demana la dimissió del rector després de desallotjar campus Comunicació-Poblenou de la UPF. Llibertat.cat 

Detinguts dos dels estudiants que realitzaven una acció anti-Bolonya - Alerta Solidària

Els estudiants reprenen les mobilitzacions contra Bolonya pel desacord amb el departament - Vilaweb

El SEPC presenta alternatives a la idea d'una Taula Nacional per la Universitat Pública - Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid