Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El SEPC portarà la vaga general d'Universitats convocada pel 17-N arreu del país

Fa una crida a tots els estudiants dels Països Catalans a participar de la vaga general d'estudiants del proper 17 de novembre, així com a organitzar-se al seu centre d'estudis en espais democràtics iparticipatius. "Els estudiants catalans estan disposats a plantar cata a l'ofensiva dels governs i les patronals d'apoderar-se de la universitat pública" afirma el SEPC

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha anunciat l'adhesió a la convocatòria de vaga generald'estudiants llençada per la PUDUP. Convocatòria que es farà extensiva a tot l'àmbit nacional dels Països Catalans amb la voluntat d'abastar totes les universitats, instituts de secundària i de cicles formatius. També es comprometem a impulsar accions i mobilitzacions en el marc dels diferents espais unitaris de referència decada centre d'estudis, tal com han anat fent fins ara. 

 

26/10/2011 00:18 Educació

El passat 8 d'octubre la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) convocà una Assemblea General d'Universitats catalanes on s'abordà un debat al voltant d'una estratègia unitària de mobilitzacions. Els acords principals es situaren en la necessitat de generar un discurs que faciliti l'activació popular i la realització d'accions i mobilitzacions que escenifiquin la defensa de la universitat catalana com un servei d'interès públic. La iniciativa més aclamada fou la convocatòria pel proper 17 de novembre d'una vagageneral a les universitats catalanes. 

En aquesta direcció,  s'està desenvolupant una campanya de divulgació i sensibilització dels motius de laconvocatòria per part de les diferents plataformes unitàries a cada campus. Tanmateix resulta capital laratificació que en facin les Assemblees Generals d'Estudiants, PDI i PAS de totes les universitats 

Pel SEPC, la convocatòria de vaga general s'ha de comprendre com l'inici d'un cicle de mobilitzacions per laconsecució d'un model d'universitat vertitablement pública. Una primera etapa que pren els reptes deposar fre a les retallades pressupostàries que minven la qualitat acadèmica i precaritzen les condicions d'estudi i feina, però també de bloquejar les pretensions del teixit empresarial d'apoderar-se de la governança universitària. 

També assenyala que la convocatòria de vaga general s'ha de comprendre com l'inici d'un cicle de mobilitzacions per laconsecució d'un model d'universitat vertitablement pública. Una primera etapa que pren els reptes deposar fre a les retallades pressupostàries que minven la qualitat acadèmica i precaritzen les condicions d'estudi i feina, però també de bloquejar les pretensions del teixit empresarial d'apoderarsede la governança universitària. 

I considera que a participació multitudinària de la comunitat universitària és cardinal a l'hora de decantar lacorrelació de forces, però també s'ha de comptar amb les futures generacions d'estudiantsuniversitaris, és a dir, els nois i noies que ara mateix estan cursant estudis de secundària o cicles ormatius.

En els propers dies facilitaran més informació sobre les convocatòries i documentació sobre la seva postura en els temes d'actualitat universitària.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid