Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
Donen tres dies a Carlos Fabra perquè informi dels seus béns

Havia d'haver fet efectiva una fiança de 4,2 milions d'euros a les 15h de dimecres passat i encara no ho ha fet.

27/01/2012 Res-pública
El jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Nules (Plana Baixa) ha decidit donar tres dies de termini a l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, perquè informi sobre els seus béns a embargar per cobrir la fiança  fixada en l'acte d'obertura de judici oral pel 'cas *Naranjax'.

Aquest acord es recull en un decret del jutjat, de data 26 de gener de 2012, que també inclou en aquest mateix supòsit a l'exdona de Carlos Fabra, María dels Desemparats Fernández; a l'exsoci del dirigent del PP, Vicente Vilar, i a l'exesposa d'aquest últim, Montserrat Vives, tots ells imputats en aquesta causa.

Fabra i la seva exdona, havien sol·licitat un aclariment de l'acte que imposava la fiança i un major termini per respondre a això, peticions que ha desestimat el jutge, qui els ha donat aquest termini de tres dies per informar de la seva relació de béns.

La investigació de causa s'inicià a partir de les querelles del mateix Vilar en 2003, que va denunciar el llavors president de la Diputació acusant-lo de cobrar suborns milionaris per a intercedir amb els ministeris d'Agricultura i Sanitat del govern Aznar, de cara a obtenir llicències per a la comercialització dels insecticides que Vilar fabricava en la seua empresa Naranjax.

Segons ha resultat de la instrucció de la causa, les reunions entre Fabra i destacats càrrecs de l'Estat —entre els quals cal citar el llavors ministre d'agricultura i actual president del Congrés, Jesús Posada— van tenir lloc amb posterioritat; com també la concessió de la llicència corresponent a un dels productes de Vilar; com a resultat de la qual cosa Fabra —segons documenta Anticorrupció— potser reclamà a l'empresari un pagament addicional, que este va confessar haver realitzat. A partir de llavors, i segons documenta la instrucció, la relació entre tots dos es va estrényer fins a formar una nova empresa, a nom de les seues respectives dones, a través de la qual mecanitzar aquest funcionament i repartir beneficis.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid