Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sector públic
Manifestació a les tres capitals valencianes

Els sindicats avisen que les mobilitzacions duraran fins que el Consell no retiri el decret-llei

26/01/2012 Res-pública
Aquest dijous una manifestació recorrerà les tres capitals valencianes a la mateixa hora i pel mateix motiu. La marxa començarà a caminar a dos quarts de set de la tarda sota el lema "No a les retallades en els serveis públics" i ho farà des de la Plaça Sant Agustí, a València; des de les Escales de l'IES Jorge Juan, a Alacant, i des de la Plaça de les Aules, a Castelló. Al matí, a dos quarts d'onze, es realitzaran concentracions a la porta dels centres educatius.

Tots els treballadors públics valencians estan convocats a la manifestació per rebutjar l'aprovació del decret-llei de mesures urgents per reduir el dèficit i defensar els serveis públics. El Consell de la Generalitat va aprovar el passat dia 5 de gener un gran paquet de retallades que suposa una nova agressió al personal del sector públic i als serveis que es presten.

Amb el pla de retallades pretenen estalviar més 1.000 milions d'euros retallant salaris del personal docent i sanitari, enviar a l’atur durant l’estiu el personal interí docent, reduir la jornada a 25 hores al personal interí de l’Administració del Consell i de la de Justícia i posar límits a les reduccions de jornada, així com eliminar els drets a dies de vacances i de descans, a determinades prestacions socials i la prolongació de la vida laboral més enllà de l’edat de jubilació.

Pels sindicats convocants, CCOO, CSIF, FSES, Intersindical, UGT-PV, es tracta "del major atac de la història". A més, denuncien que es vulneren els convenis col·lectius d’aplicació al personal laboral i la negociació col·lectiva i retallant en personal, prestacions i serveis públics.

A més, adverteixen que el Consell ha aplanat el camí per a acomiadar fins a un 25% del personal interí dels diferents sectors, la qual cosa pot afectar milers de persones, augmentar les xifres d’atur i deteriorar més encara la prestació dels serveis públics a la ciutadania valenciana.

En aquest sentit, els sindicats consideren que les mesures aprovades pretenen "fer caixa a costa de tirar-li mà al salari de les treballadores i treballadors". Per tot això s'oposen a les mesures i anuncien una sèrie de mobilitzacions que duraran fins que el Consell retire el Decret-llei. Aquest dimarts ja es van produir tancaments en una trentena d'escoles i instituts valencians.

"El govern valencià ha balafiat i ha dilapidat els recursos públics amb una política clientelar basada en els grans esdeveniments que no han generat riquesa ni ocupació, l'especulació urbanística, que ha suposat l'enriquiment d'unes poques persones a costa de la destrucció del territori, i la privatització de serveis públics amb el desviament de recursos a empreses privades que obtenen beneficis a costa de les arques públiques", denuncien les cinc organitzacions sindicals, que han decidit portar a terme mesures legals per tal que es retire el decret.

Els sindicats consideren necessària una resposta dura i contundent dels treballadors del sector públic i del conjunt de la ciutadania per obligar el govern a rectificar.

També la coalició Compromís ha fet una crida a eixir al carrer i a participar en les manifestacions. "No podem tolerar les retallades que projecta el Consell i que són un greu atac a les ciutadanes i ciutadans i posen en perill el benestar i l’atenció a les valencianes i valencians", manifesta la coalició.

De la seva banda, Endavant (OSAN) ha fet públic un manifest on assenyala que la fallida de la Generalitat Valenciana s'explica en part "per l'espoli fiscal que l'Estat imposa sobre el nostre territori, i que s'ha calculat en vora 19.607 milions d'euros a l'any". D'aquesta manera, les mesures per reduir el dèficit que aplica el govern valencià en forma de retallades socials "afecten la qualitat de vida i al futur de les classes populars i empitjoren les condicions laborals dels treballadors públics". L'organització considera que "ara és quan es fa evident la necessitat de recuperar l'organització i la consciència de classe".
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid