Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
El govern valencià puja al carro d'Artur Mas i anuncia un aprimament del sector públic

Alberto Fabra fa saber també que servirà el govern espanyol "amb la lleialtat necessària"

02/01/2012 Política
El govern valencià treballarà "amb la lleialtat necessària al Govern Central, sense descansar, per poder tirar endavant i convertir la Comunitat Valenciana en el referent que necessita Espanya". Ho ha anunciat el president de la Generalitat, Alberto Fabra, aquest dilluns durant la presa de possessió de dos nous consellers. De la seva banda, en el discurs de Cap d'Any, Fabra va anunciar que aquest any 2012 "serà l'any de les grans reformes" destinades a reduir el dèficit.

Durant el parlament d'aquest dilluns, el cap de l'executiu valencià ha indicat que seran temps de "sacrifici" però sobretot d'"aposta i compromís real" i per això ha mostrat el compromís del govern per "respondre a aquestes exigències".

D'altra banda, durant el seu discurs de Cap d'Any, Fabra va anunciat que el 2012 "serà l'any de les grans reformes" i va afirmar que "hem de canviar per crear ocupació, reduir el dèficit i assegurar la societat del benestar que ens hem donat i en què creiem". A més, tot i la Fòrmula 1, la Copa Amèrica i la visita papal, Fabra va proclamar: "Hem entès el missatge: zero despeses supèrflues i que cada esforç públic es destini a crear ocupació, que ens permetrà garantir la salut, l'educació i l'atenció de les persones".

I va ofrenar també noves glòries a Espanya explicant que traslladaria al president espanyol, Mariano Rajoy, "la lleialtat i compromís d'aquesta Comunitat per treballar conjuntament amb la resta de comunitats autònomes i aconseguir que Espanya torni a créixer".

Paquet de retallades

El govern valencià adoptarà noves iniciatives encaminades a reduir el dèficit i que se centraran en retallades al sector públic.

- Retallades al sector públic: El primer ple del Consell del 2012 aprovarà un decret llei de mesures urgents per a la reducció del dèficit que arribarà a tot el sector públic de la Generalitat. La mesura suposarà un estalvi inicial estimat de 1.000 milions d'euros per "reorganitzar i racionalitzar" la prestació de serveis públics, incrementar la "corresponsabilitat" en el seu finançament i impulsar "noves polítiques d'estalvi" al si de l'administració.

- Eliminar duplicitats entre ajuntaments i diputacions: La segona iniciativa que es posarà en marxa serà la convocatòria el mes de març d'una cimera amb ajuntaments i diputacions per "eliminar duplicitats en els serveis públics i agilitzar les tramitacions administratives".

- Menys subvencions: La tercera acció del Consell estarà destinada a eliminar subvencions amb l'argument d'"incentivar l'economia real". Segons Fabra, el 2012 "la política de subvencions acaba per convertir-se en una política d'incentius, prioritzant els recursos públics cap a aquells projectes que produeixin major impacte i major rendibilitat". Al segon ple del mes de gener el Consell aprovarà el Decret-Llei de suport als Emprenedors, microempreses i pimes, "perquè empresaris i autònoms puguin iniciar projectes que generin ocupació, activitat econòmica i majors ingressos públics". Aquesta norma suprimirà taxes i traves administratives que dificulten i retarden l'activitat empresarial i que permetrà obrir un negoci en un temps màxim de 48 hores.

El sector públic més retallat de l'Estat

Fabra opta per aprimar encara més el sector públic tot i que el valencià ja és dels més retallats de l'Estat. La comunitat autònoma de Catalunya és la que té el sector públic més flac de tot l’Estat, amb un 7,5% de participació del sector públic. El segueix el País Basc, Madrid i en quart i cinquè lloc les Illes Balears i el País Valencià amb un 10,5% i un 11% de participació respectivament.

Malgrat això, segons Fabra, "necessitem una nova administració pública més austera, més exemplar i més centrada en el que de veritat importa als ciutadans. Una administració a l'altura de la societat valenciana".

Durant el discurs de Cap d'Any, Fabra va confirmar també que s'aplicarà el plurlilingüisme a les aules i es

La consellera d'Educació que va demanar perdó per parlar català

El conseller de la vicepresidència i portaveu, José Císcar, i la consellera d'Educació, Formació i Ocupació, Ma. José Català, han pres possessió dels seus càrrecs aquest dilluns en un acte presidit per Fabra i on hi ha assistit també el ministre d'Afers Exteriors i Cooperació, José Manuel García Margallo.

Es dóna el cas que la nova consellera d'Educació, María José Català va demanar perdó el marça passat per parlar valencià en públic, tot i que ha fet de voluntària lingüística i s'ha mostrat sensible lingüísticament."És la meua llengua materna i tinc aquest defecte", va di en un congrés del PP a València.

De la seva banda, José Císcar, ha anunciat en el seu discurs de pres de possessió que les mesures d'estalvi es posaran en marxa "de forma immediata" i ha augurat que "entre tots engreixarem una altra vegada la gran maquinària que és la Comunitat Valenciana, perquè la nostra comunitat compta amb un gran equip de govern sòlid i compenetrat i el millor pilot, el President de la Generalitat, Alberto Fabra, per treure aquest vaixell a la superfície".
Valora
Vídeos
L'autoodi elevat al més gran dels ridículs
"Pido disculpas por si me paso al valenciano, pero es mi lengua materna y tengo ese defecto". Fragment del documental "Una relació sense senyal", de TV3
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid