Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Tancaments de protesta a una trentena d'escoles i instituts valencians

Els sindicats exigeixen la retirada del decret-llei de retallades salarials a l'ensenyament

25/01/2012 Educació
Una trentena d'escoles i instituts del País Valencià van realitzar tancaments de protesta aquest dimarts al vespre per rebutjar el decret-llei de mesures contra el dèficit públic impulsat per la Generalitat Valenciana i que inclou retallades salarials. Es tracta d'uan primera onada de protestes que continuaran en les properes setmanes si el Govern no retira el decret-llei, segons ha informat el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV). Durant els tancaments es van realitzar assemblees informatives als pares i mares i alumnat i activitats reivindicatives.

Paral·lelament, els cinc sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació (STEPV, FECCOOPV, ANPE, CSI•F i FETE-UGT-PV) es van reunir dimarts amb la consellera d’Educació, Maria José Català, per tractar el decret-llei de retallades salarials i la situació de l’ensenyament, especialment el pagament dels deutes de manteniment dels centres.

Els sindicats insten la consellera d’Educació a atendre la demanda social de la manifestació del 21-G i a retirar el decret-llei i per tant a proposar en el Consell la retirada del decret-llei. La consellera només es va comprometre a traslladar al Consell la petició sindical.

El deute no es liquidarà en la seua totalitat


Tot i que el president valencià, Alberto Fabra, va assegurar que es liquidaria el deute, la consellera va explicar que s’havia donar l’ordre de pagament del tercer trimestre dels centres concertats i del segon quadrimestre dels centres públics. El deute, per tant, no es liquidarà en la seua totalitat sinó en una part.

Els sindicats també van instar Català a prendre nota del clamor social de les 180.000 persones que es van manifestar pels carrers de València i Alacant, que coincidien en exigir la retirada del decret-llei de retallades salarials i en la millora immediata i urgent de la situació en els centres educatius.

Els sindicats lamenten que "la reunió no va servir per a desbloquejar la situació de conflicte a què ens ha abocat el govern valencià amb la publicació del decret-llei de retallades salarials". En aquest sentit, assegurat que totes les mobilitzacions convocades es mantenen i el professorat continuarà pressionant l’administració, juntament amb la resta de treballadors i treballadores de l’àmbit públic, fins aconseguir la retirada del decret-llei.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid