Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'alcalde d'Arenys de Munt aposta perquè la CUP faci "un pas endavant" i es presenti al Parlament

ximenis-arenysdemunt-250_1Josep Manel Ximenis és un dels quatre alcaldes que la CUP té a Catalunya. A Arenys de Munt, els independentistes van guanyar les eleccions municipals després d'haver promogut la primera consulta popular sobre la independència de Catalunya.

Aquest divendres, Ximenis, en una entrevista a l'ACN, ha confessat que aposta perquè la CUP faci "un pas institucional endavant" i es presenti en futures convocatòries electorals al Parlament de Catalunya. La reflexió de futur és clara: "No només des de la base pots fer avançar tota una societat i el Parlament de Catalunya seria una bona opció". 

07/10/2011 10:00 Política

Ximenis creu que la CUP ja està preparada per fer aquest salt perquè considera demostrat que, a més de "discurs" i "teoria política", els alcaldes de la CUP també estan demostrant "capacitat de gestió".

L'alcalde ha reiterat a l'ACN el que ja va defensar en una entrevista a Llibertat.cat el mes d'agost passat. Ximenis va assenyalar que l'electoral és "un front de lluita més" i va advertir que "si vols guanyar una guerra has de guanyar a tots els fronts".
 
ximenis1Ximenis assegura que fins ara "l'estratègia ha estat positiva perquè ens ha donat força" però defensa que per fer avançar la societat catalana cap a la independència cal pujar un graó més a nivell institucional.

Un del elements pels quals Ximenis considera que la CUP està preparada per fer aquest salt és la seva capacitat de gestió. L'alcalde reconeix que als independentistes se'ls ha atribuït històricament el do del "discurs" i de la "teoria política", mentre que la gestió "esta reservada als grans partits". Després dels primers 100 dies d'alcalde, Ximenis considera demostrat que això no és així.

Per exemple a Arenys de Munt el nou govern de la CUP ha hagut de gestionar deute de 1.146.000 euros a proveïdors i creditors distribuïts es més d'un miler de factures, heretades del mandat passat.

Davant dels problemes de tresoreria del consistori, el govern municipal ha elaborat una planificació per dur a terme el pagament de totes les factures abans de 2013, fixant la data de pagament de cada deute.

Segons Ximenis, aquesta actitud dóna més tranquil·litat als proveïdors. A nivell polític, entén que la bona gestió també acabarà donant els seus fruits: "Governant i fent-ho bé, guanyarem molta credibilitat", ha exclamat. L'alcalde d'Arenys de Munt celebra que els seus primers 100 dies al capdavant de l'Ajuntament compleixi les expectatives generades: "S'esperava de la CUP una manera de fer política diferent".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid