Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Wikileaks i com acabar amb la corrupció al País Valencià

Contundents actes de protesta aquest dissabte a Barcelona i València per demanar l'alliberament del fundador de Wikileaks, Julian Assange.
 
Als Països Catalans, les mobilitzacions en suport a Wikileaks -virtuals però ara també reals- s'han convertit en un clam per acabar amb la corrupció, sobretot el País Valencià. L'artífex de la revolució virtual en solidaritat amb Assange, un jove de 18 anys de Banicalap (Baix Maestrat), redacta un manifest on reivindica la filtració de documents secrets com a via "per afavorir la transparència i acabar amb la corrupció" i anuncia la creació d'un Wikileaks a València.

12/12/2010 06:27

 

 Un jove de 18 anys, l'artífex de la revolució virtual a favor de la "transparència política"

isacar_marin_durante_concentracion_protesta_detencion_assangeIsacar Marín, un jove estudiant de Batxillerat de l'institut de Benicalap va fundar la pàgina web que ha donat la volta al món i que ha generat una allau de protestes arreu del món a favor de Wikileaks. Freewikileaks ja rep milers de visites cada dia. El web, allotjat al servidor Liveyeah, també té versió en català.

A partir d'aquí Marín va fer una crida a mobilitzar-se que va tenir èxit al moment, i de fet les mobilitzacions es compten per desenes a tot el món. Marín assegura que les sinergies creades arran de Wikileaks aniran més enllà i de moment ja ha anunciat la creació d'"un moviment per la transparència política". "La detenció de Assange ha encès la metxa i nosaltres hi posarem el combustible", sentenciava Marín en una entrevista a El País.

Marín pensa en preparar un nou manifest, a convocar la concentració, a muntar taules per recollir signatures per demanar la llibertat de Assange i en mobilitzar l'opinió pública perquè els governs assumeixin la seva responsabilitat.

Segons el noi, "els partits són instruments de poder inservibles perquè allà no funciona la mobilització i no se'ns fa cas", de manera que es declara "en aquesta batalla per la transparència i contra el terrorisme d'Estat".
 
Marín, fill de l'impulsor del Cercle Obert de Benicalap -una associació en defensa del patrimoni cultural del País Valencià-, assegura que això de Wikileaks ha estat el detonant per iniciar una lluita per la transparència. "No ens interessen les lleis, sinó que la política es posi al servei dels ciutadans", proclama.
 
De fet, al manifest que han escrit arran de la detenció d'Assange i en defensa de Wikileaks, Marín apel·la a la transparència com "un bé fonamental a preservar en qualsevol societat que es faça anomenar a si mateixa democràtica" i reclama persecució judicial pels responsables de tot el que denuncia Wikileaks "amb la finalitat d’evitar la corrupció i que seguisquen exercint el poder en detriment de les nostres llibertats".
 
Un Wikileaks a València
 
Swikileaks5egons un manifest difós per Anna Notícies, Isacar Marín i els seus col·legues crearan un símil de Wikileaks al País Valencià "perquè aquells qui ho desitgin puguin filtrar documents secrets per afavorir la transparència i acabar amb la corrupció institucional a València".
 
Segons afirma el text, el grup estarà destinat, com Wikileaks, "a pressionar i controlar als polítics, empresaris i financers, per evitar comportaments i accions corruptes, miserables, injustes i delictives", atesa "la manca de justícia i d’unes institucions públiques que garantisquen els drets fonamentals a tots els ciutadans". Els impulsors consideren que l'actual sistema polític "és il·legal i no funciona en benefici de les majories". En aquest sentit, apunta que "tenim el deure i l’obligació de controlar i vigilar els nostres polítics, jutges, empresaris, banquers… recordant-los que són els nostres empleats i han de garantir-nos el nostre benestar".
 
A més, reivindica urgentment el control i la fiscalització de l’acció de la classe política i financera "per evitar que ens encadenen i acaben amb la fràgil i imperfecta democràcia que tant dolor i sofriment ens ha costat i que corre perill per culpa de la nostra passivitat". "Desitgem ferventment reinventar la democràcia, tenint com base la revolució francesa i la independència d’Estats Units, així com afavorir i fer assequible i atractiva l’educació i els hàbits culturals i participatius entre tots", manifesta el text, que fa una crida a participar i a eixir al carrer per denunciar els corruptes i els polítics i empresaris "que ens han dut a la ruïna i utilitzen les institucions públiques en benefici propi". Cal, diu, unir-se i denunciar "tots els que utilitzen la política com una professió aristocràtica i de benefici privat, abans que les màfies polítiques i financeres actuals ens duguen a l’Edat Mitjana i a ser captius d’una nova i terrible era d’esclavitud, pobresa, exclusió, mort…".
 
D'altra banda, assenyala que l’actual sistema bipartidista i electoral "no serveix ni per a mentir i estafar als ciutadans", ja que han aconseguit que ningú "cregui en els actuals mandarins de la política i de l’empresariat" ja que els seus discursos "són buits i les seues accions manquen de sentit i passió". "Els polítics actuals són tan falsos com els bitllets de 7000 euros i mereixen que ningú els vote", proclama el manifest.
 

Protesta a València

wikileaks2A València al voltant de 300 persones es van concentrar a les sis de la tarda davant les portes del consolat de Suècia per demanar la llibertat de Assange i la restitució del portal des del qual s'han filtrat milers documents de la diplomàcia nord-americana.

A la manifestació de València Marín va atendre els mitjans. "Dijous vam demanar permís a la Delegació del Govern i encara no ens han contestat, i per això entenem que no hi ha cap problema", afirmava el jove.

La pancarta en què es podia llegir "Per la llibertat. No al terrorisme d'estat" va marxar des del Parterre fins al número 4 de la Porta de la Mar, acompanyats de 300 persones. Durant la protesta es va demanar la posada en llibertat d'Assange i es va reclamar més transparència a les institucions.

Marín va defensar el concepte de llibertat que representa Wikileaks i va llegir el manifest a favor d'Assange que ha redactat juntament amb dos companys seus. L'acte va finalitzar amb la invitació del jove blocaire valencià a seguir participant en properes protestes.
 
 
{youtube}SrNnKvmX7o8{/youtube}
 
{youtube}nosmME0AddU{/youtube}
  
{youtube}FL9EvqTBTEk{/youtube}
 
{youtube}SrNnKvmX7o8{/youtube}
 

Protesta a Barcelona

freeassangeMés de 200 persones es van concentrar davant del consolat britànic de Barcelona per reclamar la posada en llibertat del fundador de WikiLeaks, Julian Assange. Els assistents a l'acte, que es va allargar durant més d'una hora, van cridar consignes a favor de la llibertat d'expressió i en contra de la detenció d'Assange i el tancament del domini de WikiLeaks.

En el manifest es demana també l'inici d'un procés judicial sobre els responsables dels fets que s'han conegut a través de les filtracions d'aquest web. La protesta, convocada a través de les xarxes socials, es va repetir a València, Madrid i Sevilla, i també a d'altres punts del món com ara Sao Paulo, Bogotà, Lima o Amsterdam.

Els assistents a la concentració, que va tenir lloc a les portes de la Torre de Barcelona de l'Avinguda Diagonal, on hi té la seu el consolat britànic a la ciutat comtal, van fer crides a favor de la posada en llibertat d'Assange i de Bradley Manning, el soldat acusat d'haver filtrat els documents que van derivar en les publicacions dels diaris de guerra d'Afganistan i dels registres de guerra a Iraq. També es va reclamar el restabliment del domini a internet.

Els missatges de les pancartes anaven en la mateixa direcció i demanaven la protecció de la llibertat d'expressió i l'excarceració del fundador de WikiLeaks. El manifest, que va ser llegit pel portaveu de Barcelona Radical, Rafa Villaró, insisteix en el restabliment dels comptes bancaris del web i el servei en les xarxes de Visa i Mastercard d'Assange i el portal que va fundar. A més, reconeix la importància de mitjans com WikiLeaks perquè suposen "una finestra oberta a la lliure informació" i reclama l'inici d'un procés judicial contra els responsables dels fets que s'han descobert en els darrers dies arran de les filtracions aparegudes al portal, en cas que es demostri la veracitat d'aquests.

Alguns mandataris com ara Zapatero o Cameron també van ser criticats durant la protesta pels assistents pel fet de no haver mostrat la seva repulsa al que qualifiquen com a "actes de terrorisme" que WikiLeaks ha descobert.

 

{youtube}C5UpoY-jCE8{/youtube}

{youtube}J-hcYjBRMWs{/youtube} 

{youtube}yih7j-9_QjY{/youtube}
 
{youtube}XLTqKuezDvk{/youtube}
 
Per saber-ne més:
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid