Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat global per la detenció del fundador de Wikileaks

L'empresonament preventiu de Julian Assange, el representant de la filtració més important de la història, ha provocat allaus de mostres de solidaritat i campanyes de suport a Assange arreu del món.

Defensors de la lliure circulació de la informació i del periodisme han demanat l'alliberament d'Assange, així com figures populars com el cineasta Ken Loach, que s'ha acostat al tribunal de Westminster a Londres per oferir-se a pagar la fiança d'Assange, tot i que finalment el jutge l'ha denegada en considerar que hi havia risc de fuga.

07/12/2010 20:54 Comunicació

Segons l'advocat d'Assange, Mark Stephens, aquestes mostres de suport "són només la punta de l'iceberg", ja que "això serà com un virus". "Molta gent creu que Assange és innocent; jo inclòs", ha manifestat, i ha denunciat que "molta gent creu que aquesta acusació és política".

Les filtracions seguiran

La detenció de Julian Assange, el fundador de Wikileaks, no farà cessar l'activitat de la pàgina web de filtracions, que ja ha anunciat que seguirà publicant cables secrets dels Estats Units. I és que Wikileaks no s'acaba amb Assange, de manera que seguirà filtrant amb normalitat alguns detalls dels 250.000 documents nord-americans que posseeix. Kristinn Hrafnsson, portaveu de Wikileaks, ha dit que el grup "està operatiu" i que seguirà "pel mateix camí', de manera que 'qualsevol qüestió relacionada amb Julian Assange no canviarà els plans que tenim pel que fa les divulgacions d'avui i els pròxims dies". Assange estarà en presó preventiva fins al 14 de desembre per un presumpte delicte sexual de les quals s'ha declarat innocent. Segons ell, tot plegat és una estratègia dels Estats Units per perseguir-lo.

"Mantinguem-nos forts, el coratge s'encomana", ha publicat aquest dimarts Wikileaks al seu Twitter amb motiu de l'empresonament del seu fundador. I és que si una cosa ha provocat la detenció d'Assange és solidaritat a la xarxa i encara més empenta a Wikileaks, que ha anunciat que seguirà revelant informes secrets amb la mateixa freqüència que l'habitual. I de fet Assange ja va avisar que si li passava alguna cosa faria pública la contrasenya d'un arxiu encriptat anomenat 'insurance.aes256', d'1,39 GB i que conté més informació secreta.

Un delicte sexual poc clar

L'advocat d'Assange, Mark Stephens, ha reconegut que el jutge està "impressionat pel fet que un cert nombre de persones estiguin disposades a defensar Assange". Stephens ha explicat que la defensa es troba en una posició "exòtica" perquè no han pogut veure les proves per les quals s'acusa Assange. Scotlant Yard ha detingut Assange acusat d'un presumpte càrrec de coacció il·legal, dos càrrecs d'abús sexual i un càrrec de violació comesos suposadament l'agost del 2010. El fundador de Wikileaks ha negat totes les acusacions ja que assegura que les relacions eren consentides. De fet, les dues denunciants admeten que les relacions van ser consentides, però argumenten que Assange no portava preservatius.

Segons Stephens, "és molt difícil preparar una sol·licitud de llibertat sota fiança", ja que els advocats no han pogut ni veure les proves. De fet el jutge tampoc les ha pogudes veure, segons Stephens. Amb tot, lluitaran per evitar la possible extradicció a Suècia, ja que llavors podria ser lliurat als Estats Units, on algú ja ha demanat la seva execució.

Per saber-ne més:

Detingut el representant de la filtració més important de la història

Qui té por de Wikileaks?

Quan el periodisme fa tremolar un imperi 

WikiLeaks al País Basc 

El diari de la guerra afganesa de Wikileaks 

Un vídeo de Youtube demostra com els EUA van matar dos periodistes a l'Iraq 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid