Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1980 Atemptat a l'estació de Bolonya, que provoca la mort de 85 persones

1980 Atemptat a l'estació de Bolonya, ordit per un grup feixista i els serveis secrets dels Estat Units en l'anomenada Estratègia de la Tensió

02/08/1980 Tal dia com avui

L'atemptat de l'Estació de Bolonya (conegut en italià com la Strage di Bologna) va ser un dels actes terroristes més greus que va patit Itàlia després de la segona guerra mundial. La massacre va tenir lloc un dissabte, el 2 d'agost del 1980.

A les 10.25, a la sala d'espera de l'Estació Central de ferrocarrils de Bolonya, va explotar una bomba de rellotgeria dipositada en una maleta abandonada que va causar la mort a 85 persones i en va ferir 200 més. Per a la ciutat de Bolonya i per a tot Itàlia fou una dramàtica presa de consciència de la recrudescència de la violència política.

La detonació de l'artefacte (producte d'una barreja de TNT i ciclonita) es va sentir en un radi de molts quilòmetres i va destruir gran part de l'estació, on va tocar de ple el comboi Ancona-Chiasso, aturat a la via 1.

Aquell dia l'estació era plena de turistes i de persones que se n'anaven de vacances o bé en tornaven. La ciutat, que no s'ho podia esperar de cap manera, tot i no estar preparada per a un esdeveniment similar va reaccionar amb promptitud i eficiència, i com que les ambulàncies no donaven l'abast a transportar els ferits als hospitals es van fer servir també autobusos i taxis.

 

Per saber-ne més:

Atemptat de l'Estació de Bolonya (Wiquipèdia)

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid