Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2003 Còrsega refusa el pla d'autonomia proposat pel govern francès

2003 Còrsega refusa el pla d'autonomia proposat pel govern francès

06/07/2003 Tal dia com avui

La població de Còrsega va rebutjar en aquesta data en referèndum el pla de simplificació institucional proposat pel Govern francès, que implicava la concessió d'un cert grau d'autonomia a l'illa.

En la consulta havia participat el 60% dels 190.000 electors corsos, el 50,98% dels quals votava contra el projecte de reforma, tot i que tenia el suport tant de l'executiu de Jacques Chirac com de les formacions nacionalistes corses. Els nacionalistes de Corsica Nazione culparen París de la derrota en el referèndum, i ho relacionaren amb el mal que va causar a la imatge dels sectors nacionalistes l'arrest, dos dies abans del referèndum, d'Yvan Colonna, el presumpte responsable de la mort del prefecte de Còrsega Claude Erignac, l'any 1998.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid