Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1907 Detenció dels components de la banda de Joan Rull, provocador i confident de la policia

1907 Detenció dels components de la banda de Joan Rull, provocador i confident de la policia

06/07/1907 Tal dia com avui

Joan Rull i Caraltó era un obrer acusat de diversos atemptats amb bomba a Barcelona. Rull va resultar ser, alhora, un confident de la policia al servei del governador civil, al qual passava informació sobre el moviment obrer organitzat. 

Aquesta “feina” la va desenvolupar del 1906 al 1907, alhora que participava personalment en la col·locació de diversos artefactes explosius, que després denunciava per cobrar-ne la recompensa; també feia de col.laborar amb la policia en la repressió.

Va ser responsabilitzat dels atemptats amb exploius del 9 d'abril de 1907 al Pla de la Boqueria i al Saló de Sant Joan, que van causar nombrosos ferits. El 1908 fou processat i executat a Montjuïc.

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid