Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sobre les acampades i en resposta a Bernat Castro en el seu article

 

Per en Jordi Navarro Morera, geògraf i militant de la CUP de Girona

En resposta a Bernat Castro en el seu article publicat a llibertat.cat 

 Setmanes després de l'esclat d'indignació popular que ha omplert places a diferents ciutats de l'estat espanyol i dels Països Catalans crec que convé entaular reflexions com les que es desprenen de l'interessant article d'en Bernat. L'esclat popular és la conseqüència directe d'un clima de frustració social caracteritzat per les elevades taxes d'atur ( sobretot en l'àmbit juvenil, que superen el 40%) , com també per l'espiral de retallades socials impulsades pels governs estatal i autonòmic i auspiciats per la UE i l'FMI. Tot plegat afegit a un model productiu obsolet, a unes creixents desigualtats socials a i una supremacía dels poders econòmics sobre el poder polític i sobretot sobre la ciutadania.

02/06/2011 15:47 Jordi Navarro

L'allau d'indignació popular es vehicula rapidament a través d'internet i l'escenari de la revolta es trasllada a grans espais urbans on hi conviuen reivindicacions i col·lectius extremadament heterogenis i variats. En el moment de produir-se aquest esclat vaig creure que era bo que ningú instrumentalitzés aquest moviment i que el temps ja aniria definint la seva evolució. Vistos  els esdeveniments i la posterior evolució penso que el procés ja ha tocat sostre i que ara convindria que aquest nou moviment s'empeltés amb el teixit associatiu i popular que ja fa anys que treballa i milita. La tradició de lluita ve de lluny i aquest moviment corre el risc de convertir-se en una moda mediàtica efímera. Cal per això traslladar la lluita als diferents barris, que aquest moviment s'impliqui i imbriqui amb els col·lectius (veinals, polítics, sindicals, en defensa del territori....) que treballen i coneixen el terreny. I no gensmenys important és el fet de tenir present la qúestió nacional als Paísos Catalans perquè la història ha demostrat que els pobles sotmesos per l'imperialisme no es conformen amb menys que la llibertat.

Transformar el món és una fita colossal però és possible començar per l'entorn més proper i amb temps i una canya ja anirem millorant alguna cosa. Del que es tracta és de traçar una malla sòlida que d'una banda enllaci amb les tradicions i reivindicacions preexistents i que això doni corda per  seguir lluitant perquè la lluita no és cosa ni d'un mes, ni d'un any, ni d'una dècada, ni d'un segle sinó que és a llarg termini. Els avis dels nostres avis ja lluitàven i els nets dels nostres nets continuaran fent-ho, a nosltres ens correspòn mantenir viva la flama.


Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid