Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tornem a denunciar la discriminació masclista que persisteix en algunes manifestacions culturals, com en el Ball de Diables de l'Arboç.

Tornem a denunciar la discriminació masclista que persisteix en algunes manifestacions culturals, com en el Ball de Diables de l'Arboç. La campanya "Jo També Vull Poder Ser Diable" té com a objectiu posar fi a les pràctiques discriminatòries que veten l'entrada de les dones.

La colla continua perpetuant una actitud retrògrada i sexista, demostrant així la poca transparència i la manca de compromís amb la igualtat de gènere que preval en l'organització del Ball de Diables de l'Arboç. És inacceptable que es continuïn sostenint arguments com "autenticitat" i "identitat del poble" per justificar l'exclusió de les dones.

Exigim una reflexió profunda i una acció decidida per part de la junta del Ball de Diables de l'Arboç per corregir aquesta situació discriminatòria i obsoleta.

Fem una crida a totes les colles de diables a la solidaritat i a la coherència amb els principis d'igualtat. No podem ser còmplices de cap manifestació cultural que relegui les dones a un paper secundari o les exclogui del seu dret a la participació.

Exigim a l’Ajuntament de l’Arboç i al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que prenguin mesures urgents i radicals per promoure la igualtat de gènere en les manifestacions culturals, sancionant amb duresa tot allò que perpetuï la discriminació i la desigualtat.

Continuarem lluitant pels drets de totes les dones i per una societat on totes les persones puguin participar plenament en tots els àmbits de la cultura i les nostres tradicions.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid