Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicat del Col·lectiu Guilleries (núm. 156)
El comissari del CME que va acatar i legitimar el cop contra la democràcia del 155, acceptant substituir el major Trapero, indegudament cessat, i posar-se a les ordres d'una autoritat forània enemiga, ha estat destinat a Madrid on podrà satisfer els seus interessos personals-familiars i seguir mostrant simpatia, subordinació i servilisme a les institucions autocràtiques de la metròpoli colonial, en perfecte sintonia amb la línia seguida pels successius departaments d'Interior "independentistes".

A Catalunya, estem immersos en plena campanya de les eleccions municipals, un espectacle molt poc edificant on els artistes d'ER, Junts i la CUP tracten a la ciutadania com a mancada d'intel·ligència. Hem escoltat l'irreconeixible Junqueras reivindicant el passat, present i futur independentista de la formació que presideix (quan des de l'octubre de 2017 només han fet que allunyar-nos d'aquest escenari).

La llista de "Trias" fa un tuf autonomista que fa feredat: la número 2, Neus Munté, va sortir del govern poc abans de l'1-O; la númerio 4, Victòria Alsina, va ser una ferma defensora de seguir formant part del govern autonomista d'ER del que n'era casualment consellera; el número 4, Damià Calvet, a les primàries de Junts defensava un programa tan independentista com el d'ER; la número 5, Joana Ortega, ex-Unió i destacada autonomista del Pdecat, etc.

A la CUP estan tan desnortats que han de treure a escena Anna Gabriel, tan radical, desobedient i ferma ella, que va entregar-se voluntàriament a un tribunal que no reconeix com a competent, vestida i pentinada en contra de la seva pròpia imatge mostrada al Parlament, per no haver d'enfrontar-se al dur i inassumible tràngol de ser potser detinguda i posada a disposició judicial per a ser alliberada seguidament. Sort que va reivindicar que per a ells "la independència no és un eslògan, sinó una voluntat sentida i profunda".

Polítics "independentistes": la ciutadania està farta de retòrica, d'independentisme de boqueta i de suposades voluntats, exigim fets, fets que ens apropin a la independència i no que ens allunyin a passos de gegant, com passa des de finals de 2017. Hem de pensar seriosament si no ha arribat el moment de deixar de votar a qui s'ha sotmès a Espanya i practica l'autonomisme. Una cosa hem de tenir clara: només canviaran la infame dinàmica si els resultats electorals els són desfavorables o mobilitzats, els ho exigim.

Enfront d'aquest desolador panorama al Principat, volem destacar dues bones notícies: la primera, la defensa de la nostra llengua protagonitzada per uns quants ajuntaments de la Catalunya Nord, enfrontant-se i desobeint una jacobina decisió judicial que va anul·lar el reglament que permetia l'ús del català en els plens municipals. Estem molt orgullosos d'aquests/es patriotes, servidors/es públics/ques de la part de la nació ocupada per França, que haurien de servir d'exemple i font d'inspiració als dirigents nostrats.

La segona bona notícia és la nova condemna a Espanya per part del Comité de Drets Humans de l'ONU que ha dictaminat que la suspensió com a diputat del president a l'exili Carles Puigdemont, a l'empara de l'article 384 bis de la LeCrim, va suposar una vulneració del dret fonamenal a la representació política. El compliment d'aquesta resolució hauria de comportar no només la derogació de l'esmentat precepte de la LeCrim, sinó dels articles 6.2 i 6.4 de la LOREG i 25.4 del Reglament del Parlament de Catalunya.

ELS MOSSOS D'ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM EL RETORN A CASA DELS EXILIATS, EL FINAL DE LA REPRESSIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL, INCLOENT-HI L'ESPIONATGE IL·LEGAL, I LA CULMINACIÓ DE LA INDEPENDÈNCIA APROVADA PER LA MAJORIA DE LA CIUTADANIA.

Guilleries, 22 de maig de 2023
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  10. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid