Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un estiu gramscià
15/08/2022 Hemeroteca

Cada any en aquestes dates, amb onades de calor cada cop més habituals, els incendis forestals que se succeeixen i un desig de vacances que se’ns fa insuportablement present, estem acostumats a desconnectar de la vida política del país. Cinc anys després d’aquell octubre i amb la repressió ben present, les taules de diàleg que no aporten res més enllà d’alguns lluentons mediàtics i les picabaralles entre socis de govern ens allunyen d’un dia a dia parlamentari que fa més vergonya que servei.

Recordem que les vacances són un dret, però que malauradament no tothom se les pot permetre. A les portes d’una crisi econòmica que aquesta tardor sembla que esclatarà, és normal que ens preocupi més com pagarem la llum i el gas que si Laura Borràs continua de presidenta del Parlament. De fet, s’ha malbaratat tant el capital polític aconseguit que la decepció i la frustració se’ns han ficat a dins, amarrades com una paparra al nostre desig d’autodeterminació.

L’estiu és època per deixar de banda el mòbil i fer balanç de l’any. Un més, i ja són massa, a Catalunya ens hem dedicat més a gestionar l’autonomia que no pas a reconstruir una força constituent per al següent embat, que si bé no és encara impossible es percep com a ben llunyà. Som en plena travessa del desert, més preocupats per beure aigua i no deshidratar-nos que no pas per trobar un camí comú i col·lectiu, sumant esforços, que ens porti de nou a algun lloc.

Vindrà el setembre, amb un 11 més, aquest cop sense performances, reivindicatiu, emprenyats amb una classe política que fa i desfà a la seva conveniència i que sembla que ha oblidat a qui deu el seu sou: a nosaltres, els ciutadans que els hem votat i fet confiança. Si cal tornar a estirar, com fa 10 anys, cal passar per sobre uns polítics massa venerats, els uns i els altres, i obligar-los a moure fitxa, no només a dir-ho. Agafem forces aquest estiu, perquè venen temps difícils. Necessitarem tota la nostra intel·ligència, tot el nostre entusiasme, tota la nostra força. A l’estil de Gramsci. Bon estiu!

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid