Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#MeridianaResisteix
Èxit de #MeridianaResisteix en el torcebraç del dret a la manifestació

La convocatòria de #MeridianaResisteix ha guanyat el torcebraç tot i les d'unitats de la BRIMO i ARRO que han ocupat la cruïlla de la Meridiana amb Fabra i Puig per impedir el tall i manifestació que s'hi celebra des de l'octubre de 2019

12/02/2022 Política

Agents dels cossos d'antiavalots dels Mossos han intentat impedir la tradicional manifestació de la Meridiana per la força, acció que ha quedat frustrada per la insistència i determinació dels manifestants, que han ocupat els carrers poc abans de les 8 del vespre, convocat per col·lectius i entitats com l'ANC i el Consell per la República.

El Departament d'Interior va decidir vulnerar el dret a la manifestació i prohibir aquest tall ja tradicional de #MeridianaResisteix, que pretenia ubicar en un tancat a la plaça, sense accés als carrers. Una prohibició aplaudida per l'alcadessa de Barcelona Ada Colau, que celebrà que "per fi" es posés fi a la protesta independentista.

En aquest sentit, 'Meridiana Resisteix' ha acusat l’Estat espanyol i la Generalitat d’estar “represaliant un dret fonamental” com és el de manifestació. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha mostrat el suport a la protesta 667 de #MeridianaResisteix, ja que “ara toca defensar els nostres drets i exigir obediència al mandat del 52 % per la independència”.

Les reaccions a la xarxa per l'acció dels antiavalots que pretenien impedir la manifestació d'avui pronostiquen una crisi del Govern autonòmic, concretament per l'aposta d'Interior (ERC) d'atacar la llibertat de manifestació i per la presència de Laura Borràs a la concentració de la Meridiana. La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, també s'ha afegit a la protesta independentista d'avui a la Meridiana, però cal destacar la total absència de representants d'ERC, partit que controla Interior.

El diputat de la CUP-G Carles Riera ha participat en la jornada d'avui, encara que no era la primera vegada que hi participava. També hi ha assistit una delegació del Consell de Govern del Consell per la República.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid