Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita antirepressiva
La 1a Conferència Nacional Antirepressiva defineix les bases organitzatives per un front comú

S'ha aprovat un document d’anàlisis i objectius comuns; i una proposta organitzativa. El document de principis, reprenent les consideracions que s’havien constatat ja a la Conferència Nacional Antirepressiva tinguda a Girona el 2 d’octubre proppassat, recorda l’existència de més de 3.500 persones que han patit repressió (lesionades, encausades, citades, citades, processades o multades) i més de mig centenar de persones condemnades per suposats delictes de desobediència, desordres públics, resistència i atemptat a l’autoritat, malversació o sedició, i el nombre de causes encara obertes que arriba a un centenar amb la implicació de més de 800 persones.

30/01/2022 Lema

El passat dissabte dia 29 de gener ha tingut lloc a la vila de Sants (Barcelona) la primera Trobada cap a un Front Comú Antirepressiu a la qual han assistit una cinquantena d’entitats i grups de suport (els quals hi enviaven un màxim de dos representants) i diferents persones individuals amb experiència en la lluita contra la repressió, que assistien amb veu però sense vot a l’assemblea.

S’hi ha aprovat un document d’anàlisis i objectius comuns; i una proposta organitzativa. El document de principis, reprenent les consideracions que s’havien constatat ja a la Conferència Nacional Antirepressiva tinguda a Girona el 2 d’octubre proppassat, recorda l’existència de més de 3.500 persones que han patit repressió (lesionades, encausades, citades, citades, processades o multades) i més de mig centenar de persones condemnades per suposats delictes de desobediència, desordres públics, resistència i atemptat a l’autoritat, malversació o sedició, i el nombre de causes encara obertes que arriba a un centenar amb la implicació de més de 800 persones.

El text insisteix en la convicció que tot moviment que es proposi una ruptura de l’ordre establert serà objecte de repressió política, i aquesta repressió serà proporcional al nivell d’incidència social que tingui per disputar-li l’autoritat i el poder. Aquesta és la nostra lluita, la de l'independentisme, la de la dissidència política, la del feminisme, la de l’antifeixisme, la lluita del sindicalisme, dels artistes inconformistes i que qüestionen el règim, dels músics i periodistes crítics, dels activistes socials contra el canvi climàtic i contra els desnonaments... i el Front Comú ha d’abastar tota aquesta diversitat.

El document recull també la denúncia, sense embuts, de la persecució del govern de la Generalitat de Catalunya contra l’independentisme i d’altres lluites socials, i exigeix amb fermesa l’abandó d’aquesta pràctica col·laboracionista amb l’Estat espanyol, un comportament indigne i contradictori amb el compromís independentista exhibit en la seva propaganda.

En un terreny més concret, es recorda que la Conferència tenia el propòsit d’identificar les necessitats de cadascun dels diferents àmbits de treball. I, en aquest sentit, la proposta organitzativa ha arribat a l’acord d’impulsar diferents grups de treball que inclouen tasques concretes diverses, des de l’aportació d’elements de reflexió entorn d’una proposta estratègica, fins a mecanismes de dinamització d’accions conjuntes, comunicació interna i coordinació, comunicació externa, documentació, elaboració d’un mapa d’actors antirepressius etc. 

S’ha recordat també la necessitat de mantenir i  reforçar les activitats i contactes ja existents entorn de diferents àmbits, com són la coordinació jurídica, el suport psicosocial, els diferents grups de suport, el suport familiar, les entitats antirepressives, els mitjans de comunicació etc. I també els grups de treball relacionats amb els diferents sectors com sindicats, moviment feminista, habitatge, etc.

I s’insisteix en la necessitat de preveure i potenciar la realització de petits Fronts Comuns a nivell local o de territori. El document organitzatiu recorda finalment la necessitat de preservar sempre el treball autònom dels diferents grups coordinats, tot respectant el marc d’acords que s’hagin aprovat.

Amb aquesta reunió la dinàmica de treball conjunt iniciada l’octubre passat ha començat, doncs, a trobar uns primers principis i acords que permeten anar avançant en aquest procés de cohesió tan important per a maximitzar l’eficàcia de la lluita antirepressiva.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid