Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Energia
La CUP Reus creu que l’empresa pública d’energia hauria de donar servei públic i no veure’s només com una oportunitat de negoci

Defensen una empresa energètica municipal per protegir la ciutadania dels abusos de les grans elèctriques i no només com un estalvi econòmic al mateix ajuntament

17/02/2021 Política
La Candidatura d’Unitat Popular de Reus ha valorat avui la memòria de la viabilitat econòmica, social i ambiental de la futura empresa energètica municipal, ReusEnergia. Encara que donen suport a la creació del projecte, critiquen que el seu plantejament es basa en un interès purament empresarial, amb una visió d’oportunitat de negoci per al mateix Ajuntament i sense donar servei a la ciutadania. Al contrari, la CUP defensa que l’objectiu principal de la comercialitzadora, com empresa pública, hauria de ser protegir la ciutadania dels abusos de les grans elèctriques i atendre les necessitats d’emergència i cobertura bàsica de les persones més vulnerables.

La regidora Mònica Pàmies ha denunciat que darrere del projecte «no hi ha un interès ecològic», sinó que el motiu principal de la nova comercialitzadora és que «l’Ajuntament pagui la llum més barata». Aquest estalvi es produiria a llarg termini gràcies a la venda de l’energia produïda per plaques solars instal·lades als edificis públics. La diferència d’energia es continuaria comprant al mercat ordinari. En aquest sentit, Pàmies comenta que «no es tracta d’un canvi de model, sinó un canvi de rol, on es passa a ser venedor i no només client».

D’altra banda, la regidora critica que no s’hagi considerat altres sistemes de producció d’energia neta, com els aerogeneradors o la biomasa. Remarca, «ens trobem en una ciutat amb molt de vent i no entenem per què no s’ha contemplat aquesta opció». Un altre error que veu la CUP és que no es preveu cap estalvi o racionalització de l’energia durant els propers anys, «una mesura que hauria de ser primordial». Per això, denuncien que es tracta d’un altre exemple de «capitalisme verd», que no es va al fons de la qüestió ni hi ha una mentalitat ecologista amb beneficis reals per a la ciutadania.

Tot i això, la CUP celebra la futura creació de l’empresa energètica municipal ReusEnergia, com a model de gestió i titularitat pública. Ara bé, qualifiquen de “curiós” que s’hagi volgut fer amb l’energia però no amb el servei de la brossa o amb una protectora d’animals municipal.

Valora
Rànquings
  1. De què parlem quan parlem de moviment independentista
  2. Una raó d'Estat per una Catalunya independent: les claus i els actors que van gestionar la treva d'ETA a Catalunya
  3. "Tothom s’hi ha arromangat, però això no ha de tapar la irresponsabilitat en la gestió per part dels responsables polítics"
  4. "A Súmate hi som per les nostres mares, que tot i venir de lluny, ens han ensenyat a estimar Catalunya..."
  5. Pedro Sánchez visita Amer (el poble natal de Carles Puigdemont)
  6. La ressuada temptació de la jaqueta reversible
  7. Condemnat a 1 any i mig de presó el primer detingut als talls de la Meridiana
  8. Encara no som conscients del Clam de Llibertat arreu: #400talls #MeridianaResiseix… 1255 dies @E_Gallinat (Eixample)...
  9. Independència. Ruptura i República
  10. Història de l’esquerra independentista: la història a mig fer
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid