Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
INTERNACIONAL
Borrell demana a Rússia que alliberi Navalni i Lavrov li respon amb els presos polítics

Segons Lavrov (ministre d'Exteriors rus) el cas dels presos independentistes és un exemple de 'decisions judicials motivades políticament'.

05/02/2021 Política

Avui a Moscú l'alt representant per a la Política Exterior de la Unió Europea (UE), Josep Borrell, ha demanat al ministre d'Exteriors rus, Serguei Lavrov, l'alliberament del líder opositor rus, Aleksei Navalni, i una investigació imparcial de l'enverinament que aquest va patir a l'agost de 2020 i Lavrov li ha contestat amb la situació a l'Estat espanyol dels presos independentistes catalans.

Lavrov ha afirmat que 'els líders independentistes catalans són a la presó per organitzar un referèndum, una decisió que la justícia espanyola no ha revocat malgrat que tribunals d'Alemanya i Bèlgica van fallar en contra'. 'Espanya ha defensat el seu sistema judicial i ha demanat no dubtar de les seves decisions. Això és el que volem que faci Occident en termes de reciprocitat' amb el cas Navalni. Segons Lavrov el cas dels presos independentistes és un exemple de 'decisions judicials motivades políticament'. El malestar generat a Espanya per les paraules de Lavrov ha estat tal que a la tarda, la ministra d'Exteriors Arancha González Laya s'ha vist en la necessitat de respondre a el mandatari rus: 'Espanya és una de les 23 democràcies plenes' del món i 'tots els ciutadans tenen garantits els seus drets i llibertats', ha afirmat la ministra.

Hores més tard, el Govern rus anunciava l'expulsió de diplomàtics d'Alemanya, Polònia i Suècia, als quals acusa de participar en les accions en suport a Navalni.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid