Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CORRUPCIÓ
Borrell denuncia una estafa de 150.000 € a través d'una falsa oficina de 'trading online'

L'exministre del PSOE, expresident del Parlament Europeu i col·laborador de Societat Civil Catalana va invertir 150.000 euros en una suposada pàgina web de brokers britànica. Borrell afirma que "Mai vaig arribar a declarar les plusvàlues per la inversió perquè no em va donar temps". D'altra banda l'Audiència Nacional ha ordenat al jutge Ismael Moreno que admeti a tràmit la querella contra la junta directiva d'Abengoa (entre els quals hi ha Borrell).

15/11/2016 Economia

Sembla que Jose Borrell ha caigut en les xarxes de la ciberdelinqüència. L'exministre d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient (1991-1996), candidat del PSOE a la presidència del Govern espanyol (1998-1999), expresident del Parlament Europeu (2004-2007) i col·laborador de Societat Civil Catalana ha denunciat davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i la Policia Nacional espanyola que ha estat víctima d'una estafa en una pàgina web especulativa (compra-venda de divises) que li ha costat 150.000 euros.

El motiu pel qual Borrell va decidir explicar el seu cas a la policia és que, en tractar-se d'una pèrdua patrimonial, necessita justificar davant Hisenda la desaparició d'aquests fons. "Els diners figuraven en la meva declaració de béns a l'estranger. Mai vaig arribar a declarar les plusvàlues per la inversió perquè no em va donar temps. Però en els propers exercicis necessitaré demostrar què és el que ha passat amb aquests diners i provar la pèrdua " ha afirmat Borrell.

L'exministre "més jacobí" del PSOE (als anys '90 el seu "entrenador" d'oratòria va ser Albert Boadella) sempre ha col·laborat activament amb organitzacions unionistes i l'any passat publicà el llibre "Las cuentas y los cuentos de la independencia" on afirmava que la independència és un "mal negoci" pels catalans.

D'altra banda l'Audiència Nacional ha ordenat al jutge Ismael Moreno que admeti a tràmit la querella contra tota la junta directiva d'Abengoa, entre quals hi ha Josep Borrell (on cobrava 200.000 euros a l'any), per la presumpta alteració dels comptes de l'empresa, i que els cridi a declarar en qualitat d'investigats per respondre a acusacions com les d'administració deslleial i falsejament de comptes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid