Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cutura
125è aniversari de la creació de la Biblioteca Pública Arús

Durant els propers mesos del 2020 i  2021 es realitzaran un conjunt d'activitats i conferències emmarcades en el 125è aniversari de la creació de la biblioteca que Rossend Arús i Arderiu (1844-1891) llegà a la ciutat de Barcelona

03/11/2020 Cultura

La Biblioteca Pública Arús (BPA), es va fundar l'any 1895 gràcies a Rossend Arús, republicà, catalanista i maçó, que cedí aquest espai com a llegat a la ciutat de Barcelona i als treballadors. Es tracta de la primera bibliteca a què tenien accés llure els treballadors, i que seguia la divisa que la cultura ens acostaria a la llibertat.

La BPA s'ha convertit en un centre de recerca especialitzat en moviments socials contemporanis i producció bibliogràfica del segle XIX i inicis del XX. La Biblioteca, per la singularitat del seu fons, va adreçada als investigadors o persones interessades en la cultura i la societat del segle XIX i principis del XX.

Per commemorar la creació d'aquesta biblioteca, que comptà amb una gran influència en el moviment obrer, catalanista i lliure pensador durant dècades, es porten a terme un seguit d'actes. Dijous passat es va realitzar, a càrrec de l'historiador Pere Gabriel, la conferència "Rossend Arús i Arderiu (1844-1891). Abans i ara: revisions i comprensió del personatge" al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. Durant els propers mesos es realitzaran un conjunt d'activitats i conferències emmarcades en el 125è aniversari de la creació de la biblioteca.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid