Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid-19
La premsa comarcal obre les llars del veïnat durant pandèmia

Una premsa que aplega publicacions d'àmbit comarcal, local i de barri i que ha estat batejada com un model català de periodisme popular. Cal remarcar que aquest model ha estat un element central per la consolidació de català com a llengua vehicular i ha ajudat a normalitzar-ne l'ús escrit i llegit. També ha permés conèixer el país.

08/05/2020

L'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), prosseguint amb la iniciativa engegada la setmana passada, ha produït un nou vídeo amb la intenció de posar en valor la tasca dels mitjans associats durant l'actual crisi del Covid-19.

En aquest nou audiovisual, una desena d'editors i periodistes de Premsa Comarcal al llarg i ample del país ens expliquen com s'enfronten a la situació generada per l'aturada de l'activitat i totes les conseqüències que se'n desprenen. Com en l'anterior vídeo, l'esperit de superació i resiliència dels nostres editors és patent, i pensem que representa l'actitud de tots els membres de l'associació.

Un estudi realitzat fa un any per Audimedia per encàrrec de l’ACPC mostra la bona salut dels mitjans del sector.

L’informe indica que el conjunt de la premsa comarcal catalana genera més de 100.000 pàgines de continguts editorials a l’any, i compta amb 565.000 lectors diaris de mitjana i 1.135.000 mensuals. El treball també assenyala que els lectors dediquen 28 minuts a la lectura diària, i que un 40% són compradors.

En l’àmbit digital, la premsa comarcal registra 5,1 milions d’usuaris únics al més i 27 milions de pàgines vistes, i a les xarxes socials suma 208.000 seguidors a Twitter, 175.000 a Facebook i 35.000 a Instagram.

L’estudi constata la diversitat de la seva oferta, amb un 17% de continguts dedicats a l’actualitat comarcal; un 16 a l’esport especialitzat; un 15% a l’actualitat local; un 12% a l’actualitat cultural; un 9% a l’agenda de serveis; un 8% a societat; un 7% a opinió; un 6% al desenvolupament econòmic; un 6% a tendències, i un 4% a informació de Catalunya/Espanya/internacional.

Segons l’autor de l’informe, Enric Yarza, la premsa comarcal supera la generalista en tots els rànquings, tant quantitativament com qualitativa, i ressalta el seu paper dinamitzador amb la participació en nombroses activitats o esdeveniments en els respectius territoris.

L’ACPC aglutina la pràctica totalitat d’editores de premsa comarcal i local d’informació general existents a Catalunya, escrites en català i amb difusió de pagament. En concret són 137 publicacions, 94 en format paper i 43 digitals.

El treball es va realitzar entre setembre i novembre de 2018, amb 7.600 entrevistes i un univers d’estudi de 45 publicacions diàries, setmanals, quinzenals, mensuals i digitals.

Valora
Rànquings
  1. Empordà Dempeus crida a la mobilització contra l'allau d'iniciatives que amenacen el territtori
  2. Caminada popular reivindicativa per reclamar que no es construeixi la segona sortida de la C32 a Canet, Sant Pol i Sant Cebrià
  3. Protesta antimonàrquica a Girona contra la imposició de la imatge del rei Felip VI
  4. 100 anys d'infiltracions policials a l'independentisme català: de l'infiltrat del 1925 a Bandera Negra a l'infiltrat a Lleida descobert el 2025
  5. Vaga general per al 29 de maig!
  6. Una xaranga gironina guanya un concurs
  7. El Complot del Garraf contra la monarquia i la dictadura (1925)
  8. Presentació a Reus de la reedició del llibre de Joan Crexell i Payà, "El Complot del Garraf (1925)"
  9. Centenars de persones es manifesten contra el racisme i els desnonaments a Mataró
  10. Blanca Serra porta la Transició a judici
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid