Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1835- Els revoltats maten el governador militar Pere Nolasc de Bassa quan intenta desarmar els insurgents de la bullanga

Els revoltats maten el militar Pere Nolasc de Bassa quan intenta desarmar els insurgents de la bullanga

06/08/1835 Tal dia com avui
1835- Els revoltats maten el governador militar Pere Nolasc de Bassa quan intenta desarmar els insurgents de la bullanga 1835- Els revoltats maten el governador militar Pere Nolasc de Bassa quan intenta desarmar els insurgents de la bullanga
El 6 d'agost de 1835 els revoltats maten el militar Pere Nolasc de Bassa quan intenta desarmar els insurgents de la bullanga. Nolasc va ingressar en l'exèrcit durant la Guerra del Francès, on va arribar a capità. Nomenat tinent coronel per Ferran VII, en 1830 va ascendir a brigadier i a mariscal de camp. En 1833 va ser nomenat governador militar de Cadis i, en 1835, de Barcelona.

Aquest any es van produir les bullangues a la ciutat de Barcelona: arran d'una protesta popular per les accions sagnants que a principis de juliol van dur a terme els carlins per tot Catalunya. Els revoltats van cremar el convent de Santa Caterina, Sant Josep, Sant Francesc, Sant Agustí, els Trinitaris i el Carme. El capità general de Catalunya Manuel de Llauder i de Camín li va encarregar de castigar als culpables, però en l'intent de desarmar als insurgents, membres de la Milícia Nacional, un grup de rebels van assaltar la seva residència i el van matar durant la Bullanga de 1835. La seva vídua Francesca Xaviera de Saleta i Descallar va obtenir de la reina Isabel II el marquesat de Monsolís. L'actual marquès de Monsolís és Guillem de Pallejà,  independentista repressaliat durant l'Operació Garzón de 1992.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid