Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"El fet que les acusacions del Judici vagin tan poc preparades és del tot humiliant"
La repressió com a ambaixadora
07/03/2019 Hemeroteca
Nerea Rodríguez. Foto: El Món Nerea Rodríguez. Foto: El Món

Ja hem superat la segona setmana del Judici al Procés, que ha permès veure moments de gran dignitat -com la negativa d’Antonio Baños i Eulàlia Reguant a respondre les preguntes del partit feixista Vox- i també ha mostrat grans revelacions -com la de Jordi Cuixart o l’advocat Xavier Melero-. Però fora de tot allò més anecdòtic, el cert és que aquest judici és esperpèntic: des de l’indigne paper de les acusacions -Fiscalia, Advocacia de l’Estat i Vox- fins a les testificals dels antics membres del govern espanyol del PP -Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría i Juan Ignacio Zoido-.

El fet que les acusacions estiguin tan poc preparades és del tot humiliant. De fet, és el màxim dels menyspreus possibles: no necessiten preparar-s’ho perquè ja saben com acabarà el partit, independentment de què diguin els uns i els altres. Aquesta actitud de les acusacions, que ni tan sols pregunten a fons per la violència -imprescindible per condemnar algú per un delicte de rebel·lió-, demostra que el tribunal ja té presa la decisió.

I per augmentar el patetisme d’aquest vodevil hi ha les declaracions de Rajoy, Santamaría i Zoido. Un escàndol. Tots passant-se la pilota entre ells i llançant-la després cap a comandaments inferiors per marejar i que no quedi clar qui va prendre certes decisions. Perquè, ja ho saben ells, en realitat és irrellevant per la justícia espanyola qui va fer què i com ho va fer per impedir el trencament de la sacrosanta unitat d’Espanya.

I, tot i que no els importa ni segurament en són del tot conscients, tenen davant unes defenses i uns acusats que els ho posen molt difícil. Defensar la veritat sempre és més fàcil que construir un relat fictici que es desmunta amb desenes de vídeos i fotografies del 20-S i l’1-O. A Espanya val tot, ho hem comprovat, però la partida no acaba al Tribunal Suprem. Que tremoli l’enemic, perquè la repressió de l'Estat -amb presos polítics i exiliats- és la millor ambaixadora possible de la causa independentista.  

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid