Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Compromís per Cerdanyola en defensa de la municipalització de les escoles bressol

En els tres anys que portem de mandat en aquest ajuntament la municipalització dels serveis públics ha estat una de les prioritats de l’equip de govern. Després de molts esforços per posar a punt l’eina organitzativa que dóna cabuda legal a aquestes municipalitzacions (l’empresa pública Cerdanyola Promocions), el govern ha estat treballant en els últims mesos per fer realitat la municipalització de la gestió d’un servei fonamental per Cerdanyola: les escoles bressol.

Són diversos els arguments pels quals l’esquerra ha d’apostar per la municipalitzacions dels serveis. En primer lloc, la gestió pública ha de permetre el control efectiu dels serveis per tal de garantir tant els drets laborals de les seves treballadores i treballadors com l’accés a la ciutadania sota criteris d’igualtat, qualitat i equitat. En segon lloc, posar en mans de l’administració local aquests serveis permet disposar-ne dels beneficis econòmics que generen perquè aquests reverteixin en la ciutadania en comptes de quedar-se en mans de les empreses privades.

En el darrer ple ordinari del 27 d’abril es va presentar la proposta per la municipalització de la gestió de les escoles bressol, però el punt va quedar sobre la taula a petició de l’oposició. A fi de donar sortida a la proposta, el govern va decidir convocar un ple extraordinari pel dimecres 9 de maig amb aquest debat com a únic punt de l’ordre del dia.

Tot i les innumerables gestions i diàlegs realitzats amb els diferents grups, el plenari ha votat majoritàriament en contra d’aquesta proposta. Hem de lamentar que els partits de dreta, PDeCat, PP, C's, així com el PSC, han decidit prioritzar els beneficis d’empreses privades per sobre de l’interès general de la ciutadania cerdanyolenca.

Tant el govern com el Compromís per Cerdanyola volem reafirmar un cop més el nostre compromís amb la municipalització dels serveis públics, per tal recuperar la sobirania sobre drets fonamentals com l’educació i la sanitat i que aquests deixin de ser un negoci privat i lamentem que només els partits d’esquerra hagin estat conscients que aquesta municipalització era la manera d’assegurar la qualitat del servei de les escoles bressol.

 Compromís per Cerdanyola (CxC)

Valora
Rànquings
  1. L'encesa de torres, talaies i talaiots de les Illes pels drets humans denunciarà la violència contra les dones refugiades
  2. La Policia Nacional espanyola deté els alcaldes de Verges i Celrà de la CUP
  3. 1960 - El guerriller Quico Sabater és assassinat pel Somatent Abel Rocha i l'exlegionari falangista Pepito Sibina a Sant Celoni
  4. Una de les detencions d'aquest matí ha obligat a tancar per un breu període de temps la xocolateria "xocopunt"
  5. Unitat i força contra l’Ocupació. Llibertat presos i preses independentistes
  6. La rendició d'Esquerra
  7. Impedeixen a Benet Salellas entrar en una comissaria de la policia nacional espanyola mentre parli català
  8. El darrer judici polític
  9. La CUP considera que la ‘rebaixa’ de les lleis suspeses evidencia la manca de voluntat del govern de superar els límits constitucionals
  10. Tomben a la força a Ondarroa l'homòleg de sa Feixina
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid