Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Poesia
Un cicle per difondre la poesia de Josep Maria Llompart

Les activitats, programades en el 25è aniversari de la mort de l'autor, comencen aquest dissabte amb una ruta guiada per Palma.

19/04/2018 Cultura
Aquest dissabte, 21 d’abril, la Fundació Mallorca Literària del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell organitza la ruta literària “Josep M. Llompart, mai no et deturis”, una activitat que està emmarcada en el programa de Sant Jordi. Es tracta d’un recorregut guiat pels indrets viscuts i determinants en la vida i obra del poeta, assagista i activista cultural Josep Maria Llompart. La ruta serà guiada per les especialistes Pilar Arnau i Carlota Oliva, i constitueix la primera d’una sèrie d’activitats amb les quals l’entitat vol sumar-se al tribut d'un dels autors més determinants en la creació d’un marc poètic i literari en la Mallorca del segle XX.

El programa d'activitats, d'abril a juliol, s'emmarca dins de les iniciatives de l'Any Llompart, creat pel Consell de Mallorca en coincidir amb el 25è aniversari de la mort de l‟autor. A més d'aquesta, hi ha previstes altres rutes, recitals i actes per donar a conèixer l'obra poètica de l'autor, com és l'espectacle “Josep M. Llompart: el llumeneret blau”, que s'inclourà dins del cicle d'activitats d'estiu de l'entitat, “La lluna en vers”.

A més d'aquestes activitats, la Fundació té previst continuar amb la commemoració en els mesos de tardor amb un seguit de sessions divulgatives d'un altre vessant de Llompart, el relatiu a la seva tasca central com a estudiós i divulgador de la literatura catalana feta a Mallorca, a través de conferències formatives que incidiran en els principals capítols d'assaigs com “La literatura mpderna a les Balears” (1964) o “Els nostres escriptors” (1996).

Més enllà d'aquestes activitats puntuals, l'autor és ben present en les diverses accions divulgatives de l'entitat com és la campanya especial de promoció de clàssics de #SantJordi 2018 i la col·lecció de copes amb versos que llança cada any el Centre Blai Bonet, i que enguany inclouen en la selecció uns versos del poeta Llompart. 

A continuació detallam les activitats en tribut a Josep Maria Llompart previstes per la Fundació Mallorca Literària en els propers mesos (d'abril a juliol):

JOSEP MARIA LLOMPART: MAI NO ET DETURIS
Dissabte 21 d'abril, de 10.30 a 13h
Recorregut urbà pel indrets llompartians de Palma.
Guiat per Pilar Arnau i Carlota Oliva.
Punt d'inici: Plaça de la Porta del Camp.
Activitat gratuïta, prèvia inscripció (places limitades) a info@mallorcaliteraria.cat

OCELLADA: VOLAM AMB LLOMPART

Dimecres 23 de maig, a les 20h

Recital a càrrec de Glòria Julià i Vïctor Leiva (Vers Endins)
Coincidint amb el dia de naixement de l'autor 
A la placeta d‟Encarna Vioas (Pere Garau), Palma

JOSEP MARIA LLOMPART: EL POETA DE MONDRAGÓ

Dissabte 26 de maig, de 10.30 a 13h
Recorregut paisatgístic dins del Parc Natural de Mondragó
Guiat per Pilar Arnau i Pau Vadell.
Activitat gratuïta, prèvia inscripció (places limitades) a info@mallorcaliteraria.cat

OCELLADA: VOLAM AMB LLOMPART

Diumenge 10 de juny, a les 20h
Recital a càrrec de Glòria Julià i Vïctor Leiva (Vers Endins) en homenatge conjunt a dos amics escriptors: Llompart (25è aniversari de la mort) i Bernat Vidal i Tomàs (100 anys del naixement)
Placeta davant l'Apotecaria Vidal, Santanyí

LLOMPART, EL LLUMENERET BLAU

Diumenge 15 de juliol, a les 20.30h
Recital de música, paraula i dansa. Un espectacle de Biel Oliver "Torres‟
Amb Tomeu Gomila (dansa), Francesca Vadell (veu) i Maria Rosselló (soprano).
Jardí de la Casa Llorenç Villalonga, Binissalem
En el marc del cicle LA LLUNA EN VERS 2018

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid