Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Girona rebateja la plaça 'Constitució' amb el nom de '1 d'Octubre'

Ahir un centenar d'unionistes es va manifestar en contra del canvi de nom i avui una multitud independentista l'ha celebrat  a les portes de l'ajuntament.

12/02/2018 Política

Avui l'Ajuntament de Girona ha rebatejat la plaça 'Constitució' de Girona amb el nom de '1 d'Octubre' . Fa tres mesos uns desconeguts van canviar el nom de la placa de la plaça posant-hi un paper a sobre amb els text 'plaça d'1 d'octubre' (el mateix dia tres plaques del carrer 'Isabel la Catòlica' del barri de Vistalegre es van rebatejar 'popularment' amb el nom de 'Sánchez i Cuixart'). Avui el canvi s'ha fet oficial en un ple municipal on han votat a favor del canvi PEDCat (9), ERC (4) i CUP (4) i en contra PP (1), C's (2) i PSC (4). Ahir un centenar d'unionistes es va manifestar en contra del canvi de nom i avui una multitud independentista (vigilada per 4 furgonetes dels Mossos d'Esquadra) l'ha celebrat a les portes de l'ajuntament.

La plaça avui rebatejada com a "1 d'Octubre" és al costat de la Delegación del Gobierno Español de Girona i anteriorment havia estat rebatejada 'popularment' en diverses ocasions (sobretot en actes organitzats durant el dia de la hispanitat per l'esquerra independentista) com a plaça 'Ovidi Montllor'. Alguns dels passos de vianants que hi ha per accedir a la plaça s'han trasformat en grans estelades vermelles.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid