x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
El seminari “Pensar el país” reconeix el País Valencià com a subjecte polític amb dret a decidir-ho tot

El mig centenar de participants en representació d’una vintena d’organitzacions van acordar donar continuïtat a la mesa de diàleg a partir d’allò que les unix. Infante: «vam assumir el compromís de defensar la cultura més enllà de la llengua, com una forma de ser, produir i reproduir a nivell econòmic i social» i Ruiz: «Ens hem compromés a crear un espai per a facilitar l’expressió de la gent, com a embrió del mecanisme d’empoderament del poble valencià».

11/04/2017 Política

Dissabte passat a Bellreguard (Safor), més de mig centenar de representats d’associacions, partits polítics i sindicats van reflexionar sobre el País Valencià com a subjecte polític en un seminari organitzat per la regidoria de Participació Ciutadana i la Plataforma pel Dret a Decidir.  El reconeixement del País Valencià com a subjecte polític amb dret a decidir-ho tot és una de les conclusions a les quals va arribar un encontre en el qual van participar mig centenar de participants del PSPV, Bloc, EUPV, Iniciativa, ERPV, Poble Lliure, Intersindical, BEA, Acció Cultural o Escola Valenciana entre d’altres i que van acordar posar en valor en tot allò que unia als presents i donar continuïtat a la mesa de diàleg creada. Com destaca el regidor de Participació Ciutadana de Bellreguard, Àlex Ruiz, «Ens hem compromés a crear un espai per a facilitar l’expressió de la gent com a embrió del mecanisme d’empoderament del poble valencià» i va afegir que a la vista de les polítiques i el funcionament de les altres institucions els darrers trenta anys, parafrasejant Fuster, «el País Valencià serà des del municipalisme o no serà».

Els participants es van comprometre a defensar la cultura entesa més enllà de la llengua: com una manera de ser, produir i reproduir el país a nivell polític, econòmic i social. Com explica el portaveu de la Plataforma pel Dret a Decidir, Toni Infante, «posar-la al servici d’una majoria, allunyada a dls models centralistes, oligàrquics i aristocràtics que ens han imposat i ens són aliens com a poble. També es va manifestar la voluntar de canalitzar les alternatives per a solucionar els problemes sorgides de la pròpia gent que els patix, més enllà dels interessos partidistes i particulars de les diferents organitzacions. Finalment, es va acordar la creació d’un full de ruta de llarg abast amb objectius concrets i parcials a mitjan termini.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid