Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La República Catalana, un projecte biòfil

El 2017 és l’any on hem de passar definitivament de ser titelles dirigides, controlades i inertes a ser subjectes actius en la construcció de la República Catalana com a projecte de vida. Perquè a més que de democràcia, això va de vida, de la vida del poble català que es nega a morir engolit per la dinàmica demofòbica i recentralitzadora de la maquinària d’un Estat que ens imposa un model social, polític i econòmic que no és el nostre i ens converteix en peces alienades del mateix. De la vida de les persones que vivim a Catalunya. Una vida sotmesa a les decisions d’un regne que impossibilita viure plenament als seus súbdits i d’un sistema econòmic que ens mercantilitza i ens converteix en objectes.

En aquesta dialèctica vida-mort no existeixen mitges tintes, som subjectes o objectes, cap pacte amb el botxí ens pot servir per alliberar-nos. l’Estat necròfil destinat a cosificar-nos com si fórem a Matrix, no ens pot permetre viure amb dignitat. La vida en plenitud sols la podem guanyar des del protagonisme individual i col·lectiu avivant la mobilització i apoderant-nos en la recerca de l’espai vital per desenvolupar-nos plenament. Eixe espai pot ser la República Catalana. En aquest sentit no ens serveix practicar el vassallatge al s.XXI per mantenir-nos com a gestors d’un territori del regne a canvi de jurar fidelitat i obediència al monarca oferint-li dia a dia la sàvia del nostre poble. Són vies mortes i limitades que no poden generar ja cap sortida biòfila a les necessitats de les persones.

A més, aquesta nova etapa que encetem com a poder constituent transformador, ha de ser de construcció popular del nou poder que constituirem. Un poder generador i garant de les condicions de vida digna de la totalitat de la població, sense cap mena de distincions. No ens alimentarem mai més de les molles i no volem qualsevol pa, volem fornejar el nostre propi pa arrelat al territori i a les classes popular com a motor de transformació. La nova República ha de basar-se en les necessitats materials i socials de la població de Catalunya, sense discriminacions, de forma igualitària i inclusiva. Hem de decidir nosaltres com viure, relacionar-nos i desenvolupar-nos com a éssers vius plens de drets i de compromís vital i com a societat socialment avançada i radicalment democràtica. Nosaltres decidim el nostre projecte de vida!

La República Catalana com a projecte biòfil al sud d’Europa és l’alternativa de les classes populars per combatre el populisme xenòfob i racista que s’està apoderant de part del malestar de la ciutadania europea i reconduint-lo cap a la lluita etnicista de supremacia nacional al servei de la oligarquia. No, a Catalunya no ens mantindrem sotmeses a l’època medieval de Borbons comerciants d’armes, ni entrarem passives i expectants a l’època racista i classista de Trump o Le Pen de la mà del joc de prestidigitador de la diplomàcia espanyola. Amb la República Catalana hem d’entrar en l’època de construir la vida per a garantir la felicitat. La sort és que això només depèn de nosaltres com a subjectes de la nostra història.

Una República biòfila per a garantir la vida digna de les persones i la solidaritat internacionalista front al canibalisme de mercat que ens estan imposant com a model únic, model necròfil i devastador que impossibilita la vida plena de la majoria de la població per engreixar els beneficis d’una minoria dirigent.

D’això va la República Catalana, de vida.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid