Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llengua
El Correllengua tanca la seva 20è edició amb èxit de participació

Aquest 2016, el moviment ha passat per un total de 120 indrets: 86 pobles i ciutats del Principat, 28 del País Valencià, 3 de Catalunya Nord i 1 a les Illes. A més, ha estat present un any més a Andorra, amb actes al Pas de la Casa i Andorra la Vella.

02/12/2016 Cultura

El Correllengua ha tancat recentment l’edició número 20. Ha estat un any ben especial. D’una banda, perquè hem celebrat dues dècades de recorregut d’aquesta mobilització, dues dècades en les quals el Correllengua ha estat present de forma incansable als carrers i les places del país. De l’altra, perquè enguany hem dedicat el moviment de forma monogràfica a l’enyorada Montserrat Roig en el 25è aniversari de la seva mort.

Aquest 2016, el moviment ha passat per un total de 120 indrets: 86 pobles i ciutats del Principat, 28 del País Valencià, 3 de Catalunya Nord i 1 a les Illes. A més, ha estat present un any més a Andorra, amb actes al Pas de la Casa i Andorra la Vella.

Al Principat i a Catalunya Nord, on la CAL coordina el moviment, s’hi han celebrat més de 300 actes de molta qualitat que han mobilitzat milers de persones i col·lectius ben diversos, fet que posa de manifest que el Correllengua continua sent un moviment viu, aglutinador i transversal.

Molts dels actes organitzats en el marc d’aquesta festa major de la llengua i la cultura han servit per promoure l’obra i el llegat de Montserrat Roig. D’aquesta manera, la ciutadania ha volgut retre homenatge a una de les escriptores més rellevants del país. I ho ha fet organitzant xerrades, mostres bibliogràfiques, espectacles teatrals, lectures dramatitzades i fins i tot divulgant la memòria dels crims del nazisme, un dels temes cabdals de l’obra de Roig. A la secció de “Notícies” del Correllengua 2016 hi trobareu una mostra de les activitats organitzades.

A més, enguany cal afegir la participació de 51 escoles i instituts del Principat que s’han sumat al Correllengua fent activitats al voltant de la figura de Montserrat Roig i la llengua. Si l’any passat ja es van fer passes perquè el Correllengua s’endinsés a l’escola, enguany podem dir que aquestes llavors han fructificat i amb força. Des del darrer trimestre del curs 2015/16 les escoles i instituts han treballat la figura de Montserrat Roig involucrant prop de 3.000 alumnes de diverses edats, especialment de secundària i batxillerat (vegeu l’article “Un any més, que corri la llengua!”, publicat a l’ARA Criatures).

A més de les entitats directament implicades en l’organització del Correllengua, el moviment també compta amb el suport de 24 associacions, coordinadores, federacions, plataformes i altres organismes d’arreu dels Països Catalans compromesos en la promoció i la defensa de la llengua.

Per últim, la present edició del moviment també ha comptat amb l’aval de 83 consistoris que han aprovat la moció de suport. En aquest sentit, cal destacar l’adhesió dels ajuntaments de Barcelona i Lleida, on el text s’ha aprovat per primera vegada.

Per tant, podem afirmar que el Correllengua gaudeix de bona salut i continua essent el referent més clar i multitudinari de reivindicació de la llengua catalana al nostre país.

La CAL volem fer arribar el nostre agraïment a tots els organitzadors locals que, any rere any, es mobilitzen per escampar la flama de la llengua arreu del territori: nuclis territorials de la CAL, entitats culturals, col·lectius de joves, casals i ateneus, colles de cultura popular, seccions locals de l’ANC i Òmnium, esplais, colles castelleres, centres excursionistes i molts altres organismes implicats en aquesta festa reivindicativa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid